25 de març del 2012

Les llistes d'espera pugen un 45,8% als hospitals de les Terres de l'Ebre

Les llistes d'espera han crescut un 45,8 per cent a Terres de l'Ebre durant l’any 2011, com a conseqüència dels ajustos pressupostaris del Departament de Salut. L'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre és el que té més temps d'espera, amb més de cinc mesos, mentre que l’hospital de Tortosa Verge de la Cinta és el que té més pacients pendents d'operar-se. Segons les dades del Departament de Salut, si a finals del 2010 hi havia 1.413 persones esperant una operació a les Terres de l’Ebre, un any després aquesta xifra ha crescut fins als 2.061. Amb tot, la mitjana d'espera ha disminuït una mica, tot passant dels 3,04 mesos del 2010 als 2,97 mesos del 2011. En aquest sentit, l'operació per la qual cal esperar més temps és la de pròtesi de genoll, amb més de sis mesos i mig. L'hospital que va acumular més pacients en llista d'espera és el Verge de la Cinta de Tortosa, amb 1.150 persones i amb un temps d'espera mitjà de més de quatre mesos. En canvi, l’hospital de Móra d'Ebre és el que té el temps d'espera més alt, ja que supera els cinc mesos.


Segons les dades del Departament de Salut, a desembre de 2011 hi havia 2.061 persones pendents d'operar-se mentre que, un any abans, la llista era de 1.413 persones. El temps d'espera mitjà, però, pràcticament s'ha mantingut igual, fins i tot, reduïnt-se passant dels 3,04 mesos del 2010 als 2,97 mesos del 2011. Aquestes xifres se situen per sota de la mitja catalana. A finals del 2011, a Catalunya el temps d'espera estava fixat en quatre mesos i mig, i hi havia 80.540 persones pendents de ser operades.

En canvi, pel que fa a les llistes d'espera per fer proves diagnòstiques, les dades del Departament de Salut evidencien una millora molt significativa. Si el 2010 el temps d'espera mitjà era de 50 dies, a finals del 2011 s'havia reduït fins als 28 dies. A més, també s'ha aprimat lleugerament la llista d'espera de pacients pendents de fer proves. A finals del 2010 n'hi havia 3.603 i, un any més tard, 3.028.

D'altra banda, quant a l'Hospital Comarcal d'Amposta, el temps d'espera és de 2,42 mesos i té una llista d'espera de 267 pacients; xifres molt similars a les del desembre del 2010 que tenia 226 persones esperant per operar-se i un temps d'espera d'1,81 mesos.

Finalment, les millors xifres són de la Clínica Terres de l'Ebre, l'antiga Aliança de Tortosa, que compta amb una llista d'espera de 43 persones amb un temps d'espera de 47 dies, que ha reduït respecte les dades del desembre del 2010 quan el temps mig d'espera per operar-se era de 62 dies.

1 comentari:

  1. Los recortes indiscriminados provocan un incremento de los desequilibrios territoriales ...

    Y en el sur de Cataluña ??? de eso sabemos demasiado, por tristes experiencias ...

    (Supongo que el Director de Salud de les Terres de l'Ebre presentará estos datos como un gran avance del buen hacer de los excelentes nuevos gestores del gobierno catalán) ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta