23 de març del 2012

Detenen cinc membres de l'associació que promou la plantació de marihuana de Rasquera

Operació policial que pot provocar un gir important en la polèmica per la palntació de marihuana que promou l'Ajuntament de Rasquera. Els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, han detingut una encarregada de l'Associació Barcelonesa Cannàbica d'Autoconsum i quatre treballadors més de l’entitat que promou la plantació rasquerana. La policia els acusa d'un presumpte delicte contra la salut pública, concretament tràfic de substàncies estupefaents. Els agents van registrar ahir a la tarda el local que l’associació té al carrer del Mar, al barri de la Barceloneta, ja que creuen que els detinguts estaven utilitzant el local per subministrar droga. De fet, l’establiment ha quedat precintat pels Mossos d’Esquadra. En el marc de l'escorcoll també van comissar 1,3 quilos de marihuana, diversos estris relacionats amb la manipulació de la droga, i uns 2.000 euros en metàl·lic. En aquest sentit, la droga intervinguda té un valor al mercat de 5.700 euros. En el moment de l'actuació, hi havia una desena de persones dins del local. Segons la policia, esperaven per comprar droga o bé n'estaven consumint. Els Mossos d’Esquadra també han explicat que la l’operació no és conseqüència directa del projecte de Rasquera, sinó que és el fruit d’una investigació que va començar al febrer del 2011. En aquell moment, a més d’un escorcoll en què també es van intervenir prop de dos quilos de marihuana, la policia va detenir el president i el secretari de l’associació. D’altra banda, també els veïns havien denunciat reiteradament que molta gent accedia al local, i que consumien al carrer la droga que hi adquirien. [Llegiu aquí el comunicat de premsa.]

Només amb finalitats terapèutiques · Per la seua banda, el fiscal en cap de Tarragona, Xavier Jou, ha advertit que la plantació de cànnabis que promou l'Ajuntament de Rasquera i l'Associació Barcelonina Cannàbica d’Autoconsum només pot ser legal si aconsegueix una autorització administrativa per a ús mèdic, per part de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris. En una compareixença al Parlament al costat de la fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, el fiscal en cap de Tarragona va admetre ahir que l'autoconsum de cànnabis no està considerat un fet delictiu, però ha limitat la seua legalitat en l'àmbit del consum individual, no col·lectiu. Mentrestant, el ministeri públic continua estudiant les resolucions, la documentació i els expedients tramesos per l’Ajuntament de Rasquera, després d'obrir diligències informatives en el moment de l'aprovació del projecte pel ple municipal.

Pregunta del dia a Primera Columna · Precisament, avui volem preguntar els espectadors de Canal 21 Ebre si creuen que les instàncies judicials autoritzaran la plantació de marihuana que promouen l’Ajuntament de Rasquera i l’Associació Barcelonina Cannàbica d’Autoconsum. En aquest sentit, cal recordar que els promotors de la plantació de cànnabis de Rasquera van decidir ajornar la sembra de la marihuana fins a conèixer la decisió de les autoritats estatals, i que la Generalitat també espera una sèrie d’informes del Departament d’Interior i de Salut, abans de pronunciar-se sobre la legalitat del projecte. En qualsevol cas, les declaracions del fiscal en cap de Tarragona ja deixen clar que la plantació de Rasquera només seria legal si la marihuana s’utilitzés només amb finalitats mèdiques o terapèutiques, amb un permís de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris. Per tant, quina és la vostra opinió?


Imatge Street View de Google

1 comentari:

  1. Ara resulta que l'Associació esta (que ja fa uns anyets que va) eren una colla de camells...vaja que també és casualitat que sigue después del de Rasquera, si tan il.legal era perquè es va a l'Ajuntament i es fa public, que s'esperaven que plantessen tomateres...no sé, no sóc pro cannabis ni penso que esta gent siguen un sants, però tampoc començar esta campanya de demonització pel de Rasquera, eren més dolents ara que abans?si tan perjudicial és per què es va legalitzar abans. Hipocresia i més hipocresia. Ja veig les consignes d'este estat semi policial que mos governa, primer prohibir i després detenir...de vegades me sembla que no estem tan lluny de "1984". I mentres a Andalusia genteta de la "Junta" fotent-se orgies en putes i coca...en fi, la doble moral per a variar (tant de dretes com d'esquerres, que moltes encara que se diguen d'esquerra no ho són tant)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta