22 de març del 2012

El govern de Móra d'Ebre defensa l'actual règim de sessions plenàries


L'equip de govern de CiU a l'Ajuntament de Móra d'Ebre ha recordat que s'han convocat sis plens des de l'inici d'aquest mandat, fa nou mesos, a banda de la de constitució del consistori, al juny. Amb aquest argument, el govern de Joan Piñol ha respost la presentació d'un recurs de reposició per part d'ERC, tot denunciant que només s'ha convocat un ple ordinari durant aquest mandat. Segons el govern, el consistori va aprovar el passat juliol fixar amb periodicitat bimestral els plens ordinaris i, per unanimitat de tots els grups, es va facultar l'alcalde per suspendre o alterar aquest règim com a conseqüència dels períodes de vacances o el trasllat dels serveis i departaments municipals, després de les obres a la casa de la vila.

Tot i reconèixer que només s'ha celebrat una sessió ordinària durant els últims nou mesos, l'equip de govern de Móra d'Ebre precisa que en el ple extraordinari del 28 de desembre passat es va preveure el punt de precs i preguntes -habitualment, reservat als ordinaris- per "incloure les garanties de control a la tasca del govern per part de l'oposició previstes en les sessions ordinàries".

A més, anuncien que un cop finalitzades les tasques de trasllat dels serveis municipals a l'edifici consistorial, després de la seua ubicació provisional al Bulevard de Móra per les obres de reforma que s'han dut a terme, la corporació celebrarà una nova sessió del ple el pròxim 28 de març, "amb la qual cosa l'Ajuntament de Móra d'Ebre haurà celebrat des de juny de 2011 un total de vuit sessions plenàries, ordinàries i extraordinàries, gairebé a raó d'una sessió mensual". En aquest sentit, el govern de Piñol acusa el regidor d'ERC, Josep Anton Moreno, d'"absolut desconeixement del funcionament d'un ajuntament i les més mínimes bases del dret administratiu", tot considerant "esbiaixada" i "malintencionada" la seua denúncia. De fet, li retreuen que la no convocatòria d'un ple suposaria un "incompliment" i, en cap cas, una resolució administrativa, davant la qual es pot presentar un recurs de reposició.

Segons remarquen, el govern municipal va decidir posposar el ple de novembre per celebrar-ne un d'extraordinari per aprovar els pressupostos el mes de desembre, que considerava "prioritari". Assegura, a més, que tot i la falta de plens ordinaris, s'ha donat curs a totes les mocions presentades per l'oposició a les següents sessions i s'han respost totes les preguntes formulades. Així, el govern de CiU assegura que en cap moment s'ha impedit el dret fonamental de participar en els assumptes públics per part dels regidors de l'oposició. També addueix que el cost de 2.000 euros que suposa celebrar un ple, en l'actual moment econòmic del consistori, recomana agrupar el màxim nombre d'assumptes en el nombre mínim de sessions possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta