15 de març del 2012

El consell de la Ribera d’Ebre rebutjarà la plantació de Rasquera



El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aprovarà una moció institucional per rebutjar el projecte de la plantació de marihuana que promouen l’Ajuntament de Rasquera i l’Associació Barcelonina Cannàbica d’Autoconsum. Així ho ha avançat aquest dijous el president del Consell Comarcal, Jordi Jardí, durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna. Jardí ha explicat que el govern comarcal es va reunir aquest dimecres passat, i que l’equip de govern de CiU aprovarà en els propers dies un pronunciament en contra del projecte.

En canvi, el president del consell de la Ribera d’Ebre ha descartat la impugnació de l’acord del ple de Rasquera del passat 29 de febrer, en què l’Ajuntament va aprovar la signatura del conveni amb l’associació que promou la plantació de marihuana. Una impugnació que el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre sí que va intentar en contra de la candidatura d’Ascó al magatzem temporal centralitzat de residus nuclear, quan l’ens comarcal estava governat per l’alcalde de Rasquera, el republicà Bernat Pellisa. En aquest punt, Jardí també ha comparat el procés que s’està vivint a Rasquera amb la manera de funcionar de dictadures populistes com Veneçuela o Cuba. En la mateixa línia, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha lamentat que l’Àgora Cannàbica que comença aquest dijous a Rasquera siga a porta tancada, vetada als mitjans de comunicació, o que la consulta popular vinculant convocada per al proper 10 d’abril es faça a mà alçada, sense respectar el dret dels ciutadans al vot secret.

En canvi, Jardí ha valorat molt positivament que l’entitat proconsum i l’Ajuntament de Rasquera hagen ajornat la sembra de la marihuana. Però el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha insistit que embarcar la població de Rasquera en un projecte com el de la plantació de marihuana és “jugar amb els sentiments i les expectatives de la gent honrada d’un poble treballador”. Per tant, Jardí ha afirmat que espera que la justícia determine “amb claredat i contundència” per aturar el projecte de la plantació de marihuana. Un projecte que, segons Jardí, també deteriora la imatge de la Ribera d’Ebre.

9 comentaris:

  1. La clau és que CiU és a l'oposició a Rasquera.
    Que es pot esperar?
    Boicot a tot nivell.
    Ça c'est comme ça!

    ResponElimina
  2. “Un pressupost de contenció i de no estirar més el braç que la mànega” diu en referència al pressupost de l’ajuntament de Tivissa!!
    Potser es que la dualitat de càrrecs (president del Consell i alcalde de Tivissa) fa que se li creuin els pressupostos d’ambdues administracions i ja no conegui la diferència entre contenció i malbaratament.
    Cal recordar-li al Sr. Jardí que en l’últim ple ordinari va informar que l’ajuntament de Tivissa va tancar l’últim trimestre del 2011 amb més de 1.200.000 euros de factures impagades, EL 43% DEL PRESSUPOST DEL 2011!!!!!!!!
    I que per primera vegada en la història de l’ajuntament de Tivissa, es contracta un càrrec de confiança que li costarà a l’ajuntament 60.000 euros.
    Sí Sr., “con un par”. I tot plegat, tot això ho diu sense ruboritzar-se, després de titllar de populista a l’alcalde de Rasquera que si algo ha iniciat es un procés transparent amb llum i taquigrafos (amb independència de si Maria sí o Maria no). Com va dir Trillo: Mandan guevos!!

    ResponElimina
  3. Lo del càrrec de confiança és molt fort, no ?

    ResponElimina
  4. El "Jardí" de l'alegria...

    ResponElimina
  5. Sentir parlar a aquest home fa sortir cabells blancs a una persona de 18 anys, us ho prometo!

    ResponElimina
  6. Actu blog: juliaug.blogspot.com

    ResponElimina
  7. El govern diu que vol ajudar als emprenedors, i Rasquera en aquest sentit és emprenedora, vol fer un projecte empresarial que crearà llocs de treball (uns quaranta, si no m'erro) i d'altres projectes que es crearan a partir d'aquest primer...llavors, per que li fiquen pals a les rodes?

    Quin govern tenim, un que només accepta els emprenedors que ell vol i de que vol? Malament, anem, malament...un poble vol sortir de la crisi i no li deixen, govern mentider, votants enganyats...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta