12 de març del 2012

‘El consum habitual i abusiu de marihuana és perjudicial’



El portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Tortosa, Josep Felip Monclús ha donat suport aquest dilluns a la iniciativa de l’Ajuntament de Rasquera d’impulsar una planta de marihuana al municipi. Monclús ha argumentat els problemes de finançament que té el consistori de Rasquera per tirar endavant el seu polèmic projecte. A més, ha recordat que l’alcalde de Rasquera, el també republicà Bernat Pellisa, ha convocat una consulta popular vinculant per deixar que els veïns de la població prenguin la última decisió sobre el projecte. Això sí, Monclús –que és metge de professió- ha afirmat que el consum habitual i abusiu de la marihuana no és bo per a la salut, de la mateixa manera que també ho són altres substàncies legalitzades com el tabac i les begudes alcohòliques, les quals també provoquen una forta addicció en les persones.

D'altra banda, Monclús també ha aprofitat el seu pas per l’informatiu matinal Primera Columna per fer una crida a secundar la vaga general que els sindicats han convocat arreu de l’Estat el proper 29 de març, en contra de la reforma laboral. Segons Monclús, hauria estat preferible que no s’hagués hagut de convocar la vaga general, ja que hi ha altres mesures per afavorir la reactivació de l’economia i la creació de llocs de treball sense abaratir els acomiadaments. El portaveu d’Esquerra a Tortosa també ha negat que la convocatòria de vaga general puga perjudicar la imatge internacional i la credibilitat de l’Estat espanyol.

14 comentaris:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=BQbJiKaTX3Y

    ResponElimina
  2. D'acord, però, no és addictiva físicament com el tabac o les begudes alcohòliques, ni tant nociu tampoc. Les dades de l'SS així ho diuen.
    I ambdues son legals.
    I en aquestes terres som grans productors d'alcohol, el compres a qualsevol botiga, subvencionat i tot. I així està la cosa.
    Hipocresia alcohòlica i hipocresia tabàquica.
    Em sobta també la hipocresia de canviar consum generalitzat per consum localitzat, i no en aquestes terres, amb noms i cognoms dels consumidors. Son situacions ben diferents.
    La morfina és una droga altament nociva i addictiva, però, quants malats se'n beneficien?
    I suposo que camps d'adormidora n'hi han més que els d'Afganistan, per a les farmacèutiques, que bon negoci en fan. Pot plantar Rasquera, o qualsevol altre poble adormidora????
    Comparar la cocaïna i el cànnabis és de pura ignorància mèdica.
    I no vull parlar d'altres productes legals que ens malmeten la salut i estan en gairebé tots els aliments: additius, embalatges d'aliments amb plàstic esterilitzant masculí, transgènics;i els pol·luciónants de l'aire, de l'aigua, els subproductes del consum de benzina i gasoil, etc, etc.
    I els somnífers i antidepressius? Que no son addictius, i "atontadors", i te'ls recepten a l'SS i no curen una merda?
    I els que ens alteren la ment, com pel·lícules, publicitat, dogmes religiosos, TV's,....
    Faena és el que necessitem, i mentrestant els polítics se la pelen i xuclen de la mamella de tots.
    I de faena, res de res. Per un que s'espavila algo Tant de bo el Sr. Monclús esbrine la manera de facilitar feina als aturats de Tortosa i equilibrar el deute municipal.

    ResponElimina
  3. Pura i dura demagògia. La de Desgarbellat vull dir, clar.
    Tanta saviesa que aboques, ens podries afirmar, demostrar, amb estudis i probes concloents, que 20 porros de marihuna diaris fan els mateix efecte ( parlo del nociu ) a la persona, que 20 cigarrets ?
    A mi que m'hi fot si a banda de la marihuna, hi han altres 300 substancies més que son igual o més perjudicials que aquesta. Ara parlem d'aquest, no ?
    I això que els antidepressius no curen, segurament. Però eviten, si més no, mals majors. Que atonten, òbviament. I que vols ? o ets d'aquells que presumeixen de la no necessitat del seu consum ? . Pregunta als que si que tenen la necessitat i potser no parlaràs tant alegrement.
    Sobre els additius als alimentaris presumpta-ment cancerigens fa 30 anys que en sento parlar i veig llistes que corrent per la xarxa. Sobre la tele, pel·lícules, publicitat etc. home pos si, segurament que res és innocu, però vols dir que crea tanta addicció, dependència i és potencialment tant perillós ?

    ResponElimina
  4. Tota cosa en excès és perjudicial, ni criminalitzar la marihuana ni ficar-la com un prodigi de miracles i virtuts...no és problema de la substancia en si, si no de fer-ne un ús responsable, però me sembla que això és massa demanar...

    ResponElimina
  5. M'estranya que no hi hagi un post de les antenes dient que són nocives...

    ResponElimina
  6. Demagògia

    La demagògia (en grec δημαγωγία), segons el concepte d'Aristòtil, és una forma impura de govern democràtic que consisteix en exercir el poder a profit de les masses indisciplinades.

    Avui en dia és considera una estratègia política que consisteix en apel·lar a emocions (sentiments, amors, odis, pors, desitjos) per tal d'aconseguir el suport popular, freqüentment mitjançant l'ús de la retòrica i la propaganda.

    També es pot considerar com un tipus pervers d'oratòria, que permet atreure cap als propis interessos les opinions dels altres utilitzant fal·làcies o arguments aparentment vàlids que després d'una anàlisi de les circumstàncies, poden resultar invàlids o simplistes.

    De la Viquipèdia

    Els meus arguments no son en benefici propi ja que no venc cap d'aquestes substàncies, ni penso fer-ho. Només parlava del benefici de feina, i ho he remarcat prou. Tampoc recomano el seu us ni el de cap altra substància nociva.

    La resta ho cerques tu solet, ja saps com fer-ho.

    I no te m'enfades tant que no dormiràs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I els barbitúrics ?

      ...."que permet atreure cap als propis interessos les opinions dels altres...." Els propis interessos no és limiten a beneficis pràctics, crematístics o econòmics. Poden respondre únicament a interessos dialèctics i de recurs per al debat.

      Elimina
    2. Filiprimat!
      Estem en una tertúlia?
      Cadascú no exposa el que pensa?
      Quin problema veus? La tens presa amb mí?
      Que et sap mal realment?
      Eic! Pren-te el que vulgues i col·locat com vulgues, jo no et diré res.
      Barbitúrics? Que ens pots contar dels barbitúrics? Per a mi que ja no es gasten, però, tu diràs.

      Elimina
    3. ¿? T'enfades perquè discrepo de tu. Que raro, no ? Jo m'enfado perquè tu ho facis amb mi ?. No entenc res.
      És increïble, tots els dies dient la teua, com jo la meua, quan crec oportú i no et puc contrastar opinions ? " Hágaselo mirar, oiga "
      I sí, jo si que crec que estem en una tertúlia, és per això que em sento convidat a participar i dir la meua.

      Ara, abans he dit barbitúrics i volia dir somnífers, que consti. Perquè m'has dit dit que no dormiria...

      Elimina
    4. Bienvenido al club de los incomprendidos, Desgarbellat.
      Jo no estic a favor de les drogues, exepte per a casos de millora de salud. Esta és la meua opinió. Incluixo l'alcohol com a droga, encara que algú se pot sentir ofes. És d'hipocrites criticar los porros i veure alcohol encara que sigue de nomès per festes.

      Elimina
    5. Jo no m'enfado. Disculpa.
      Lo que certs tractes, com el de demagog, em sembla que no m'escauen.
      Jo he dit la meua i tu has entrat a sac, a posteriori. Tu mateix.
      I si no saps entendre la ironia de lo del dormir, és que no soc bon escriptor, ho accepto.
      Au va, que no dormirem cap dels dos. ;-)
      Per a n'aixo no anava bé el cànnabis? Llàstima, si en tingués et convidaria a un porret i de cop al llit los dos, per separat clar. ;-)

      Elimina
  7. Aquí fa falta un xat, la marfanta seria...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta