7 de març del 2012

Els instituts de l’Ebre reclamen fer les hores de classe només pel matí



Els serveis territorials d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre estan estudiant diverses demandes d’instituts de secundària del territori que voldrien aplicar la jornada compactada a partir del setembre, quan comence el curs 2012-2013. En aquest sentit, Ensenyament respectarà l’autonomia dels centres i determinarà en quines condicions un centre de secundària pot oferir i fer la jornada intensiva, és a dir, tot concentrant les hores lectives només pel matí. Així ho explicat el director dels serveis territorials d’Ensenyament, Antoni Martí, qui aquest dimecres ha passat pels estudis de l’informatiu matinal Primera Columna. Segons Martí, l’establiment de la jornada compactada en els instituts de secundària aniria més enllà de les mesures per estalviar en transport escolar, menjadors i despeses en el funcionaments dels centres. Però, a més a més, permetria obrir tallers i biblioteques dels instituts a les tardes.

D’altra banda, Martí ha anunciat que la setmana que ve, coincidint amb l’inici del procés de preinscripció escolar, Ensenyament i l’Ajuntament presentaran a les famílies del barri de Sant Llàtzer de Tortosa les aules prefabricades que s’instal·laran al parc de la Unió. Segons ha concretat el director dels serveis territorials d’Ensenyament, les obres de l’edifici definitiu de l’escola de Sant Llàtzer començarien durant el segon semestre d’enguany, molt possiblement cap al setembre, amb un calendari de 20 mesos. Per tant, els primers alumnes de la nova escola de Sant Llàtzer estaran en mòduls prefabricat durant els primers dos curs, i estrenaran el nou centre quan facin P5.

Martí ha reiterat que l’escola de Sant Llàtzer i l’institut de Sant Carles de la Ràpita són les prioritats més immediates d’Ensenyament, i que després abordaran altres projectes com l’edifici definitiu de l’institut Cristòfol Despuig de Tortosa o bé el nou institut escola de Móra la Nova.

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta