11 de març del 2012

Els sindicats assagen la vaga general del 29-M a Tortosa


Més de 1.500 persones, segons els sindicats, han tornat aquest diumenge a sortir als carrers de Tortosa, per rebutjar la reforma laboral aprovada pel govern del Partit Popular. La manifestació estava inicialment convocada pels sindicats UGT i Comissions Obreres, com en les quatre capitals de província del país i arreu de l’Estat. Però també ha rebut l’adhesió de la USOC, de sindicats minoritaris, dels partits d'esquerres i del moviment Acampada Tortosa 15-M. Els manifestants han recorregut el centre de Tortosa, des de la plaça del Carrilet fins a la plaça dels Dolors, al costat de la seu de la Delegació de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, amb una pancarta que deia ‘No a la reforma laboral. No a les retallades’. De fet,  les manifestacions d'aquest diumenge eren un assaig dels sindicats, un cop que divendres ja van convocar la vaga general per al proper 29 de març. Un cop a la plaça dels Dolors, els manifestants han fet un minut de silenci en memòria de les víctimes dels atemptats de l’11-M de fa vuit anys a Madrid. Després, la cantautora tortosina Montse Castellà ha estat l’encarregada de fer la lectura del manifest, que recordava com pot afectar la reforma laboral als drets dels treballadors i de les treballadores. Segons els sindicats, les conseqüències seran els acomiadaments més fàcils i barats, cosa que posa en perill l’estat del benestar.

Finalment, Montse Castellà ha interpretat la cançó ‘Pare’, de Joan Manuel Serrat. Per la seua banda, els sindicats han reclamat al govern de Mariano Rajoy la convocatòria d'una taula de diàleg per renegociar la reforma laboral, i han fet una crida a secundar la vaga general del proper 29 de març. Segons els sindicats, cal una reforma per reactivar l’economia, però no una reforma a qualsevol preu, que supose una retallada dels drets que s’han trigat tants anys a aconseguir.


Des de la UGT també han apuntat que, des que la reforma ha entrat en vigor, s'ha incrementat en un 40% el nombre d'acomiadaments individuals. També preveuen que hi haurà "un allau" de presentació d'expedients de regulació, ja que moltes empreses s'han esperat a poder acollir-se a la nova legislació laboral.

A les Terres de l'Ebre, i segons han apuntat des de CCOO, la reforma ja ha començat a tenir efectes i aquest mes de febrer s'ha incrementat l'atur en 932 persones, i s'han presentat nous expedients de regulació d'ocupació. Amb l'objectiu que la vaga general siga àmpliament secundada, els sindicats faran diverses accions i una assemblea de delegats sindicals el proper 26 de març.

Imatges CCOO Terres de l'Ebre i Víctor V. Montecino a Twitter

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta