29 de març del 2012

Els sindicats de l'Ebre aconsegueixen aturar els principals polígons #29MEbre


Vaga general arreu de l’Estat espanyol, en contra de la reforma laboral que ha aprovat el govern del Partit Popular. A les Terres de l’Ebre, segons els sindicats, la vaga general està tenint un seguiment important, per damunt del previst. L’activitat industrial als polígons de Tortosa, Amposta, Ulldecona i Flix està pràcticament aturada des d’aquesta passada matinada. El seguiment també és gairebé absolut en altres indústries del territori, com el sector del moble de la Sénia o la cimentera d’Alcanar.

Els piquets informatius han començat a actuar des de primera hora i no s’han produït incidents greus, tot la crema de pneumàtics a l’entrada del polígon Baix Ebre. A banda, el tren regional que sortia de Barcelona a les 6.30 hores del matí ha circulat amb 50 minuts de demora, a causa de les accions dels piquets informatius. També hi ha força seguiment en els centres d'ensenyament. En aquests moments el dubte és saber quin seguiment de la vaga hi haurà a les grans superfícies comercials i el comerç de proximitat. A Tortosa, l’Agrupació Centre Comercial ha recomanat als seus associats que tanquen les botigues entre les deu i mitja i la una del migdia, un cop que haja passat l’hora de la concentració que els sindicats han convocat per a les dotze del migdia a la plaça Barcelona, al costat del mercat municipal.

A Marfanta.com i també Canal 21 Ebre us proposem l’etiqueta #29MEbre per comentar a la xarxa social de Twitter el seguiment i els efectes d’aquesta vaga general a les Terres de l’Ebre. Imatge Maite Ruiz, a Twitter

24 comentaris:

  1. piquets informatius? com es possible que en ple 2012 encara fem lo joc a una colla de delinqüents organitzats que s'amaguen baix la capa enganyosa d'algo que anomenen piquet informatiu? no informen de res: coaccionen i amenacen, i qualsevol persona perd els seus drets bàsics per que a ells los hi dona la gana. Faig una crida per a que a aquesta colla de delinqüents se'ls detingui per coaccions i amenaces.

    ResponElimina
  2. I suposo que als delinquents de Mercadona, Carrefour, Rehau etc que amenacen als seus treballadors amb ACOMIADAR-LOS si fan vaga se'ls hauria d'aplicar en proporció amb el que tú demanes, la pena de mort.

    ResponElimina
  3. Com se pot ser tan mediocre? Te penses que ami m'agrada esta situació? Ves en cuidado a qui dius delinquent.
    Per qui malpense, lo camió que surt a la foto no va tindre cap problema per passar. A l'altra entrada se van retindre als treballadors que estan coaccionats per les segues empreses. No cal dir lo nom, ja les coneixem tots.

    ResponElimina
  4. Jo també faig una crida per acabar amb aquests delinqüents i per a què això passi és totalment necessària una reforma del dret de vaga.

    Després que els treballadors de fàbriques com la Rehau hagin tingut que aguantar insults, amenaces, espentes... i tot per anar a treballar (dret constitucional), què tu els exculpis i a sobre demanis la pena de mort per als caps de les empreses que més gent empleen a n’aquestes terres i que per tant que més riquesa generen, simplement és un insult a la intel•ligència humana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sas tan bé com jo que a la rehau se pasen pel forro drets constitucionals, i tu hauries de denunciar-ho. O los del PP nomes denuncieu lo inconstitucional nomes quan vos interesa?

      Elimina
    2. A veure si ens aclarim. "Dret constitucional d'anar a treballar" com a tal, no ho diu en lloc. El que està reconegut expressament és el dret a vaga. No confonguem amb altres drets, amb els que et podries emparar, per cert.
      Per altra part, igual tu com tirospolsegueres, què espereu a contestar al que us planteja plastik ?
      Això que, de manera tan vehement, defenseu del dret a treballar, hi han 5.3 milions de persones que el voldrien exercir i no poden, i no sé, puc estar equivocat, però tinc la impressió que aquesta vehemència en defensar que els que ja treballen puguin anar a treballar un dia concret cada 2/3 anys, no la empreu a favor dels que no poden anar ni este ni cap dia.
      Dit això, rebuts absolut a la violència. Ara bé, si algú se sent algun "esquirol" o "traïdor" tampoc li passarà res.

      Elimina
  5. Sí, delinqüents, bandits, maleants, malfactors, canalles, granujes...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
    2. La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

      Elimina
  6. Aquestes empreses que tant fan per les nostres terres, tenen en molts casos una manera peculiar de demostrar-ho. I no un dia de vaga, sinó tot l'any. Quan hi ha empreses que no tenen ni comitè d'empresa, no perquè no vulguin els seus treballadors, sinó perquè la direcció, tan democràtica i garant dels drets "constitucionals" i "laborals" dels seus treballadors, els amenaça.
    I jo no he dit que se'ls ha d'aplicar la pena de mort, crec que s'enten la ironia, però si algú vol usar-la amb males intencions, potser com diu Jotabe, és que no se vol parlar del que s'ha de parlar.

    ResponElimina
  7. Article 35 en el Títol II dels Drets i Deures dels Ciutadans: “Tots els espanyols tenen el deure de treballar i el dret al treball"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Passarell.
      Havies escrit: ...... "i tot per anar a treballar (dret constitucional)". La Constitució, efectivament, parla del dret al treball ( 5.300.000 persones esperen exercir-lo ) no "d'anar".

      Però, anant més enllà de qüestions semàntiques, l'article 35 II ( no I ) diu més coses a banda del propi dret al treball ( d'anar-hi o exercir-lo ). També parla de rebre suficient remuneració.... MIea, mira....

      Article 35
      1. Tots els espanyols tenen el deure de treballar i el dret al treball, a la lliure elecció de professió o ofici, a la promoció a través del treball i a una remuneració suficient per tal de satisfer les seves necessitats i les de la seva família sense que en cap cas es pugui fer discriminació per raó de sexe.

      Per no fer-ho molt llarg, amb la Reforma Laboral, com saps, després de dos anys sense conveni ( la qual cosa pot ser provocada expressament ) l'empresa pot aplicar el SMI ( 641 € ) que, com tothom sap és el que permet complir amb el que diu el 35.1 " remuneració suficient per satisfer les necessitats...."

      Elimina
    2. Esta constitució és un "engendro".
      Com ens la van "envainar"!!!!!!
      Sento mesclar les dues llengues, però, jo només en tinc una, físicament.
      Estem afonats i no tot és culpa nostra. Això si, continuem pagant justos per pecadors....
      Au, au, au......
      Vaig a invertir 50 kilets a que el euro s'iguala al dòlar en un d'estos mercats de futur que hi han (ironia). Segur que guanyo pasta, o no en perdo, com a bon tortosí de "pro".
      "Anda quillo ven p'acà vamo a la guagua!"

      Elimina
  8. Efectivament, 5’2 milions de persones estan sofrint les conseqüències d’una mol mala gestió econòmica, d’un mercat laboral massa rígid, d’un sistema financer pervers i d’unes mesures errònies i equivocades (entre d’altres moltes coses).

    Per no fer-ho molt més llarg, té diré que jo he treballat per 637€ al mes fa 6 anys quan la Reforma Laboral encara no estava ni pensada, quan teníem superàvit i vivíem de les vaques gordes, llavors ningun governant va pensar en apujar-lo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No facis demagògia, que n'ets especialista. També hi ha gent que delinqueix i no està permès.
      Si cobraves el que dius, primer he de saber si treballaves 160 hores/més, segon, si ho feies en un sector amb conveni o sense ( son molt pocs els sectors on, per no tindre conveni, -ni d'empresa ni territorial ni sectorial- cobren el salari mínim.. Però si vas per aquí, també et tornaré la frase teva per passiva: amb la legislació anterior, el teu mestre Anzar es vanagloriava d'haver aconseguit milions de llocs de treball.

      Elimina
  9. Treballava entre 180 i 200 hores al mes. Les hores extra no les cobrava i les comissions de venta tampoc, encara així hi estic molt agraït. En 16 anys, sense experiència i preparació a poc llocs t’ofereixen un lloc de treball.

    No va ser Aznar qui va permetre encadenar contractes temporals un rere l’altre, amb la consegüent destrucció massiva de lloc de treball que això ha comportat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És de vergonya aliena. Una cosa és que hagis tingut que tragar com, en algun moment a la vida, tothom ho hem tingut que fer, l'altra és que n'hagis d'estar agraït, orgullós i satisfet. So és així, pos per a tu. Però home, com a mínim accepta que això no té res de just.
      Posats a treballar amb condicions quasi d'indignitat i esclavatge, si vols, jo te'n proposaré unes quantes més de feines, igual de miserables i més ben pagades.
      Per cert, suposo que deus veure com a normal ( per estar agraït, vaja ) que els xinesos ( aquí també ) treballen 14 hores diàries per salaris de misèria o que els magrebins ho facin per 3€ hora. Així, quant als primers, farem competència deslleial als altres comerços ( ves i pregunta als comerciants responsables que en pensen ) i respecte als altres, aconseguirem mà d'obra barata ( com més competència.....i si bé de gent amb gana....)

      Per avui, ja en tens prou. Ves reflexionant. I sinó, vés a fer hores sense cobrar.

      Elimina
  10. Si hem de caure en la discussió de quan Aznar o Zapatero... quin avorriment. El problema del capitalisme salvatge és transversal, tant me fa PSOE com PP, com CiU... com tripartit (va, perquè ningú s'enfadi).
    Guti, si fas hores extra, les has de cobrar com vacances o diners. O no fer-les, que contractin algú més. Ara no fer cap de les 3 opcions no és per fardar ni estar agraït.
    Ja cansa que els "curritos" tinguem que ser agraïts, (realment això comporta el fet de ser submisos) i a la vegada aguantar la mala premsa que especialment el teu partit i la premsa de dretes fa, dient que els currantes som uns dropos, uns aprofitats, uns estafadors dels sistemes d'ajuda públics o que no acceptem anar a Lapònia a currar. Això sí, la merda que han fet uns altres entrajats, la paguem natros. I mentres paguem impostos, amnistia pels lladres de corbata.
    Queden poques excuses.

    ResponElimina
  11. « Per avui, ja en tens prou. Ves reflexionant. I sinó, vés a fer hores sense cobrar. »


    No Jotabe millor me quedaré a casa i que el papa i la mama me donin cada setmana dinerets per anar al cine, sortir de festa amb els amics, anar a la Metro...

    ResponElimina
  12. I si la mama i el papa se cansen de que els hi demani diners cap problema. Aniré per totes les empreses i els hi demanaré que em contractin, però sols amb una jornada laboral de 8h/dia i un sou net de 1.500€. No tinc experiència ni formació per lo qual tant una cosa com l’altra també demano que corri a càrrec de l’empresa.

    ResponElimina
  13. Molt bé, veig que has entès perfectament el que volia dir. Si pot ser 7 hores i 1.550 €, encara millor. Per favor.............què tindrà a veure un extrem en l'altre ?

    ResponElimina
  14. Mira...casualitats de la vida m'acaben de trucar per treballar demà al Nou Camp per 5'8€/hora? Segons tu que he de fer? Demano que em pugin el sou fins 10€/hora? Los engego a la merda i los hi dic que són uns explotadors?

    Per a recollir primer s’ha de sembrar Jotabe, de totes maneres si tingues la certesa que demà el Milan guanya treballaria gratis jajaja, però com crec que això no passarà ja tinc feina per la pròxima eliminatòria, 20€ a la butxaca menys 10€ del viatge ja tinc dos dinars a la uni.

    ResponElimina
  15. Primer que res, lo camp del Barça és Camp Nou. No Nou Camp. Però bé, s'equivoquen molts.

    De totes maneres, Gutijaume, estem parlant de feines normals i corrents per a persones adultes amb responsabilitats o estem parlant de tonteries, de passatemps i de treure't quatre euros. Si a tu et sembla correcte cobrar 3,35 €/hora com vas dir que cobraves, pos endavant. Però jo, òbviament, no parlo de feines a precari i sovint en negre.

    En una cosa coincidim: El Milan no guanyarà.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jotabe, no te molestes que ara no ho entendra. Quan li faiguen falta per pagar una hipoteca, mantindre una familia i porta un nivell de vida digne, llavors potser si. Clar que si fa de politic, continuara al mundo de yupi que ara presumix.
      Al seu favor, dir que es atmirable aprofitar los curros que li surten per poder pagar-se los caprixos o fins hi tot la carrera.

      Elimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta