22 de març del 2012

Esteu d'acord amb l'increment de la sanció mínima prevista en l'ordenança de civisme de Tortosa? #PrimeraColumna

En el programa d'aquest dijous de Primera Columna, hem volgut preguntar els espectadors de Canal 21 Ebre si estan d’acord amb l’increment de la sanció mínima prevista en l’ordenança de civisme de Tortosa. La sisena tinent d’alcalde, Rosa Cid, va recordar ahir que l’ordenança de civisme no té una finalitat recaptatòria, sinó més aviat educativa. Per això, fins ara s’estaven aplicant les sancions mínimes, que són de 50 euros per les faltes lleus. Però, a partir d’ara, l’Ajuntament augmentarà la sanció mínima fins als 100 euros, ja que els ciutadans ja coneixen la normativa de civisme i el consistori vol evitar les actituds incíviques reincidents. Amb tot, una altra novetat és que si el ciutadà accepta la sanció i no presenta al·legacions, podrà efectuar el pagament en efectiu i reduir en un 30 per cent l’import de la multa.

27 comentaris:

  1. Si volen recaptar, primer que donin exemple, que equiparin el que cobren els senyors regidors i alcalde a la realitat tortosina, i que paguin també zona blava. Ja està bé de privilegis,que alguns s'han pres lo del Renaixement al peu de la lletra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Suposo que l'alcalde ja no cobra i que te el 100% de dedicació a l'ajuntament.
      Ho pot demostrar?

      Elimina
    2. Com no hi ha obligació de ser transparent, opten per ser opacs.

      Elimina
    3. Bé això té els dies comptats amb la nova llei de transparència esperem...

      Elimina
  2. Fer pagar als xiquets per jugar és ja d'anestèsia mental. Un trastorn dels que ara estan de moda. Per dir algo. Bajanada de bajanades.
    Muertosa segueix imperant.
    Senzillament son ordenances d'incivisme i control "1984", com en el llibre de Huxley.
    Fot fàstics!
    Eduquem amb el garrot econòmic en temps de crisi?
    Mentrestant formem part de la llista de municipis més endeutats de Catalunya.
    Això és incivisme consistorial, i gros!
    Vade retro Satanàs!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Desgarbellat! totalment d'acord amb tu! On anirem a parar si los nostres xiquets ja no poden jugar al carrer? jo recordo quan era xucoteta en la nina baix del braç i corrent a casa l'amiga per trobar-mos en totes les atres xiquetes del poble i jugar a pares i mares... o quan teníem festa de cumpleanys i traïem la pilota al carrer i les columnes d'un porxo mos feen de porteria. O quan anavem a picar al timbre de la veïna pq li havíem encallat la pilota al terrat i trencavem un test en flors i les mares disculpant-se i fotent-mos la bronca mentres la veïna li dia "dixa'ls, q són joves i han de xalar! no pasa res! si ja estava molt vell!"
      i aixo no és millor que quedar-te a casa tancat jugant a la wii, o a la xbox o a la play a jocs de guerra?
      despues se queixen q los crios se pasen la vida enganxats als ordinadors i a les "maquinetes"! q no fan res de profit!
      q jo encara tinc la marca al genoll d quan aprenia anar en bici!!!! (d'aixó ja fa més de 20 anys...)
      a vore, totalment d'acord q pugen les multes pels que fan destroses als bancs i les fonts i... però multar als xiquets q juguen al carrer? pos que los hi faiguen zones on poder jugar tranquils!

      Elimina
  3. Si dedica el 100 % ( del 75 ) a l'ajuntament, què dedica al Senat ?

    ResponElimina
    Respostes
    1. No pot dedicar el 75% a l'ajuntament ja que això només ho podia justificar quant "cobrava" de l'ajuntament el 75% del sou.
      Si el sou de senador és incompatible amb el d'alcalde, se suposa doncs que està inclòs en ell el de qualsevol altre càrrec públic que pugue exercir paral·lelament al de senador. I, per defecte, la seva dedicació a l'ajuntament al 100% ja que suposem que cobra el 100% del sou de senador.
      O sigue, poc més o menys, que Bel és un Sant. Ja que dedica el 200& del seu temps al poble, espanyol i tortosí. I cap minut, que no sigue de son, als seus afers.
      O algú em dirà ara que crec en conspiracions?
      Vaja.
      Això o els que van fer les lleis ens creien imbècils.
      Aviam si algun partit s'atreveix a fer-li la pregunta al ple consistorial, o consulta la llei del senat. Jo diria que en Joan Sabaté, al que deus conèixer bé, t'ho pot aclarir. I, de pas ens il·lumines als ignorants de com les gasta la democràcia espanyola.
      Saps lo que de veritat penso?
      Que segueix cobrant els dos sous, mentrestant no llegeixe a algún lloc que no es així.
      Acceptaria, sense dubtes, les teues explicacions raonades.

      Elimina
    2. primer, de l'ajuntament no cobrava el 75 % "del sou". Cobrava per dedicar-hi el 75% de temps. El que no tinc clar es si el temps de referència eren 40 hores setmanals o què.
      Entenc el que planteges i la contradicció flagrant que representa, ara, del que no en tinc cap dubte és que de l'ajuntament -com alcalde- no cobra. Ho tinc tant clar com que pel que sí que cobra es per assistències i dietes. Amb lo qual, per una banda, pot dir, que no està obligat a dedicar el 75 % a l'ajuntament ( com ja no cobra ) i per l'altra, al final de la correguda, si fa o no fa, dedica a la política "professional" el temps d'abans, i cobra 20/30.000 €/any més.
      I a qui no estigui content, li dirà que estalvia a les arques municipals els prop de 60.000 €. que cobrava abans.
      I, qui vingui darrera, ja s'ho trobarà......

      Elimina
    3. Moltes gràcies per la resposta, Jotabe.
      Llavors, segueix el dubte i encara és fa més gran. Quin és el compromís que assumeixen de dedicació a la ciutadania, en hores setmanals, igualment regidors, consellers, presidents, etc?
      Com un ciutadà pot avaluar el criteri d'eficiència, i de productivitat d'un "empleat públic", per molt electe que sigue?
      Si, clar, tenim cada quatre anys el "dret a no votar-lo". Però, no tenim cap criteri racional per avaluar-lo. Res! Ni tan sols el temps que hi ha dedicat de forma mesurable. No mirem ja els programes electorals, que mai compleixen. Però, sense temps mesurable no sabem si els neutrins superen, o no, la velocitat de la llum.
      Si una democràcia s'ha de basar en simpaties és, francament, una presa de pel! Inclús si votem per ideologies, un altre argument peregrí.Un lliberal treballa més o menys que un social-ecologista? És més productiu? Te més eficiència?
      I una de les ignoràncies més grosses és la del diputat, del parlament que sigue. Com pot un votant accedir al seu diputat sense saber a quines hores està present a la seva ciutat o a la més propera? Ja, demanant hora. Però a qui, on, quan? On estan els diputats? Ens envien la tarja de disponibilitat als votants, igual que les paperetes?
      On son les oficines de diputats i senadors?
      Lamentablement el raser no és igual per a tots.
      Que hem construït? Un forat negre?
      Ja se que a tu no et toca respondre aquest cop, ni t'ho demano. Faig preguntes sense resposta possible potser. Ara, opinar és de franc a la Marfanta.

      Elimina
    4. Algunes de les preguntes, Desgarbellat, ja entenc que son retòriques. És cert que els diputats, en general, estan desapareguts. No és menys cert, però, que si un vol parlar amb un diputat ( si es " el seu " ja en parlarem ) ho pot fer perfectament i no dubto que serà rebut i només cal trucar al partit al qual pertany i segur que hi podràs contactar.
      De fet, hi ha més d'un partit que té el que anomenen oficines parlamentaries obertes al públic en general on en determinades hores de determinats dies a la setmana reben a la gent.
      Un altre tema -el més important- és que en el sistema nostre, no es pot parlar de " el meu " diputat. No es vota a cap diputat individualment, és vota a una llista. A més, un diputat, tret d'una gestió particular, un favor, una informació etc, l'únic que pot fer davant d'un plantejament polític important d'un ciutadà és traslladar-ho al grup parlamentari o al partit ( què no és poca cosa ) El que vull dir és que, en este sentit, un tema plantejat a un diputat que has votat (indirectament) pot tindre el mateix efecte que si el planteges a un que no l'has votat o algun d'una altra circumscripció.
      Quant a les hores que que esmercen, home, d'entrada caldria diferenciar els que tenen dedicació exclusiva dels que no. Dels que la tenen, tot i que pot ser una mica relatiu, cal esperar que hi dediquen unes hores que, com a mínim, mai estiguin per sota d'una jornada laboral convencional. Quant als altres, pos cal esperar del bon criteri de cadascú i tampoc s'ha d'imposar uns horaris estrictes com si parlessin d'una fàbrica. Entre altres coses perquè sinó hi ha dedicació exclusiva, se suposa que tenen altres obligacions laborals i per tant, d'horaris. També hi han activitats en horaris fora del que seria normal ( caps de setmana, per exemple ) que tampoc ningú reconeix. En qualsevol cas, parteixo de la base que -ara em refereixo a d'ajuntaments ja de certa importància- de la mateixa manera que una empresa dona una certa flexibilitat i confiança als directius, comandaments, comercials etc. crec que no és res escandalós que també ho faci un ajuntament amb els seus regidors. Això no vol dir que, com a l'empresa, no hagin d'estar sotmesos a objectius i resultats . Aquells per aconseguir unes vendes o una producció i el càrrecs electes per una eficàcia en la gestió.
      Sense entrar en la relació de temps/benefici. Perquè hi ha qui, el rendiment que treu del que fa, és indirectament proporcional al temps que hi dedica.
      Ara, quan la cosa es converteix en rocambolesca i metafísica és quan la persona ha d'atendre dues responsabilitats que requereixen un temps que supera -descomptant les hores de descans- les hores hàbils del dia.

      Però no em facis cas. Que, parlant d'hores de descans, és molt tard.

      Elimina
  4. Ahora hace exactament un año, el Sr. José Anguera, entonces presidente del comité ejecutivo de CDC en Tortosa, publicó un artículo en l'Ebre, titulado " FERRAN BEL A TORTOSA Y JOAN SABATÉ A MADRID ".

    Y al final decía : "Y mientras tanto, el alcalde Ferran Bel continua trabajando en Tortosa y por Tortosa, avanzando en la transformación de una ciudad que en solo cuatro años ha vivido un cambio muy importante"

    Y hoy podríamos decir : " FERRAN BEL A MADRID, MERITXELL ROIGÉ A BARCELONA, PERE PANISELLO A LA DIPUTACIÓN .... ¿¿¿ QUIEN TRABAJA EN Y POR TORTOSA ??? ...

    Otra cosa es quien cobra cada final de mes de nuestros impuestos ...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Altres llocs no sé, però Tortosa s'esta convertint en una ciutat d'acampa qui pugui.

      Elimina
    2. Al final tendremos que acampar en Roquetas, ignorant, porque toda Tortosa estará pintada de azul, como la mucheca de la canción. ( Y mientras, los parkings del Rastre y Ferrerías sin fecha de inicio )...

      Elimina
  5. Jo estic a favor que hi hagi normatives i que sé faiguen complir. Però no que depèn a qui lo multem, i depèn a qui no. Això passa a Tortosa, i los culpables estan vivint del cuento a l'ajuntament.

    ResponElimina
  6. I per ser un polític corrupte i/o ineficient quant?

    ResponElimina
    Respostes
    1. La llei de transparència també preveu sancions per als polítics que despilfarren i malversin els recursos del seu Ajuntament.

      Elimina
    2. Així donçs Guti, company, gairebé no quedarà cap polític sense sancionar, que també n'hi ha d'honrats, però són els mínims, i això de poder sancionar als polítics que malbaratin els recursos de seu ajuntament, deixa'm que ho dubti...ja saps, feta la llei, feta la trampa, ja trobaran la manera d'amagar els "desfalcos", ja...només cal imaginació, calers i algú que es deixi subornar!

      Elimina
    3. On esta la trampa?

      Elimina
    4. Qui ho sap, Ignorant? Pot ser a qualsevol lloc. Ja saps, d'on menys penses salta una llebre...

      Elimina
  7. Guti, pues ahora que a partir del 26 toda España será "azul", seguramente no pararéis de sancionar ...

    Mientras tanto, podéis empezar por los Sres. Fabra, Camps, Ripoll, etc., etc., etc.

    Ah, y continuar por los del PSOE, PSC, CIU, etc., etc., etc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, empezaremos por el régimen dicatasocialista de Andalucía, donde los socialistas se han puesto morados de marisco con el dinero de los parados.

      Elimina
    2. En eso estoy de acuerdo con Gutijaume, tiene que haber relevo en la política, tras 30 años ya toca cambiar de signo político. En caso contrario la política se convierte casi en monarquía, donde un grupo, mediante la continuidad de poderes y influencias, se permite gobernar de un modo casi dictatorial un lugar determinado (y eso va por cualquier partido que gobernara tanto tiempo en un lugar determinado).

      Un control tan total de las instituciones en detrimento de los otros grupos políticos no es democrático,es monárquico. En política y en democracia el cambio para cambiar de aires y de modo de gobernar es vital.

      Elimina
    3. Bueno, pues han hablado las urnas, y os toca "volver a envainarla", Guti ...

      La mayoría de andaluces, a pesar de ERE's y otras zarandajas, prefieren ser gobernados por los partidos de izquierdas antes que por los "señoritos" de derechas ...

      Más o menos como los valencianos, je, je, je ...

      Elimina
    4. Heu perdut 600 mil vots a Andalusia, la gent no veu cap canvi ni millora i ja us comença a castigar, com patireu!

      Elimina
  8. Que el PP faça una llei de transparència que realment sigue el que la majoria de gent voldria, és un oxímoron, o sigue que és una contradicció. Només cal veure el que passa aquests dies amb l'AVE i les autopistes. Dissenyades per inútils del PP i el PSOE, i executades per inútils del PSOE i el PP. Perquè qui és l'inútil que dissenya una autopista paral·lela a una autovia? I un AVE de Lisboa a Badajoz? Com diu Germà Bel, "un espanyol que vol construir la nació espanyola". I aquí va i se mos ocurreix copiar de qui mai ha volgut inventar res, sinó imitar. Més val que n'aprenem d'esta.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta