27 de març del 2012

ICV porta al ple el rebuig a l’ampliació de la zona blava de Tortosa


El grup municipal d’Iniciativa-Entesa per Tortosa ha anunciat que presentarà una moció al ple de l’Ajuntament, perquè el govern de Ferran Bel deixe sense efecte l’ampliació de la zona blava fins que hagen començat les obres del pàrquing soterrat de la plaça Mossèn Sol, al barri del Rastre. Així ho ha avançat aquest dimarts a Canal 21 Ebre el portaveu d’Iniciativa, Jaume Forcadell, durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna. Forcadell ha recordat que la gestió de la zona blava es va adjudicar fa més d’un any a l’empresa Quatuor en el marc del projecte per construir un aparcament soterrat al barri del Rastre, i que aquestes obres encara no han començat. Segons el portaveu d’Iniciativa, l’Ajuntament va haver de cedir el pastís de l’explotació de la zona blava a la constructora, a canvi d’emprendre les obres del pàrquing de la plaça Mossèn Sol, al cor del nucli antic. Per Forcadell, l’empresa ha incomplert clarament els seus compromisos.

En la mateixa entrevista, Forcadell ha anunciat que assistirà a la concentració de protesta que un grup de ciutadans ha convocat el proper dissabte, a partir de les onze del matí, a la plaça del Carrilet, en contra de l’ampliació de la zona blava als barris del Temple i de Ferreries. De fet, el portaveu d’Iniciativa ha afirmat que el govern de Convergència i Unió no havia informat les associacions de veïns dels dos barris. En aquest punt, Forcadell ha anunciat el contingut de la moció d’Iniciativa-Entesa per Tortosa per fer marxa enrere en l’ampliació de la zona blava. La moció també reclama explicacions públiques al govern municipal.

A banda, Forcadell ha afirmat que l’ampliació de la zona blava està fracassant, amb carrers totalment buits tant al barri del Temple com a Ferreries. Segons el portaveu ecosocialista, la mobilitat a Tortosa s’ha de revisar atenent altres criteris els pàrquings dissuasius, els carrils bici o el transport públic, ja que la zona blava i els aparcaments soterrats de pagament no són sempre la solució. Forcadell també ha criticat que el govern de Bel vulga fer més aparcaments soterrats i les noves piscines, unes obres que ha adjudicat a la mateixa empresa, quan l’Ajuntament deu més de 13 milions d’euros als seus proveïdors. El portaveu d’Iniciativa ha conclòs que Tortosa està a tocar de la fallida econòmica i financera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta