1 de març del 2012

Reclamaran ajuts específics de la PAC per a les oliveres ebrenques



La Generalitat aprofitarà les negociacions per l’aplicació de la reforma agrària comuna (PAC) per demanar una línia d’ajuts específic per al sector de l’oli d’oliva de les Terres de l’Ebre. Així ho ha explicat aquest dijous el director dels serveis territorials d’Agricultura a les Terres de l’Ebre, Pere Vidal, durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre. El delegat d’Agricultura ha remarcat que l’actual sistema de conreu no és molt productiu. A banda, les oliveres centenàries i mil·lenàries que tenim a les Terres de l’Ebre són difícils de manipular.

Però Vidal ha volgut deixar clar que la transformació de les finques amb varietats més productives com ara l’arbequina no és el camí. Segons el director dels serveis territorials d’Agricultura, es perdria un dels patrimonis més rics de les Terres de l’Ebre, ja que les oliveres són un patrimoni viu i històric del territori. Per això, la Generalitat reclamarà uns ajuts específics a la Unió Europea per a les plantacions d’oliveres de les Terres de l’Ebre, tot aprofitant la possible declaració del territori com a Reserva de la Biosfera, ja que tant els arbres com els marges de pedra seca han de conservar-se.

D’altra banda, incrementar els regs de suport i promoure la fusió de les cooperatives, per reduir els costos de producció, incrementar l’oferta i millorar la comercialització, són les altres mesures que ha previst el Departament d’Agricultura per donar suport al sector de l’oli. Finalment, Vidal ha reconegut que l’emmagatzematge privat d’oli d’oliva no ha resolt la baixada de preus en origen, tal i com havien advertit els pagesos.

Imatge Terra-Alta.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta