16 de març del 2012

Tortosa deu 13 milions d'euros als seus proveïdors

L'Ajuntament de Tortosa ha informat el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques que té 4.1 milions d'euros en factures pendents de pagar a proveïdors, a les quals s'han de sumar 8.9 milions d'euros més corresponents a factures d'organismes autònoms i empreses municipals. La regidora de Serveis Interns, Matilde Villarroya, ha explicat aquest divendres al matí els detalls d'aquesta iniciativa en comissió informativa als grups polítics municipals, per després fer-ho en roda de premsa. Es tracta d'un deute, ha assegurat Villarroya, generat per la falta de liquiditat de l'Ajuntament, i fruit dels drets reconeguts pendents de pagar de tercers, que sumen una quantitat de 14,1 milions euros. Una situació que constata que la quantitat que el consistori té pendent de pagament és inferior a la que té pendent de cobrar.

D'altra banda, la regidora ha afegit que el préstec que haurà de subscriure l'Ajuntament pot acabar sent, finalment, una mica inferior a la suma actual de deute a proveïdors, tenint en compte que en les properes setmanes es pot produir algun pagament del deute reconegut. Villarroya ha qualificat de "necessària" la mesura adoptada pel govern central, però ha volgut fer notar que el crèdit a què haurà de fer front l'Ajuntament "ens obligarà encara més a estrènyer-nos el cinturó".

L'Ajuntament de Tortosa ha posat a disposició dels proveïdors un número de telèfon (977 585 818) i un correu electrònic (int.tortosa@tortosa.cat) on poden informar-se de la situació de les seues factures. La responsable municipal d'Hisenda ha aprofitat la seva compareixença per desmentir les afirmacions que aquesta setmana havia fet el portaveu municipal del PSC en relació al deute de l'Ajuntament. El deute viu és de 42 milions d'euros, ha indicat Villarroya, després de recordar que l'anterior alcaldia socialista va deixar l'any 2007 l'Ajuntament amb un deute de 36 milions.

Ahir s’acabava el termini perquè els ajuntaments de tot l’Estat presentessen a Hisenda els seus comptes, perquè poguessin acollir-se al pla de pagaments a proveïdors. En el conjunt de l’Estat, el deute global dels ajuntaments amb els seus proveïdors podria assolir els 17.000 milions d’euros. En aquest sentit, ja s’ha sabut que Tarragona i Lleida són les capitals de demarcació més endeutades de Catalunya, amb factures pendents de 16,5 i de 18,7 milions d’euros respectivament. En canvi, Barcelona no s’acollirà al pla impulsat pel govern de l’Estat, ja que no té problemes de liquiditat i està pagant les seues factures a només 30 dies. Tampoc ho farà Girona, que només ha de fer front a un deute immediat de 244.000 euros. En canvi, l’altra cara de la moneda és l’Ajuntament del Vendrell, amb 23 milions d’euros en factures pendents.

3 comentaris:

  1. No ho entenc. Als proveïdors se'n deuen 13, n'hi han 14,1 pendents de cobrament i reconeguts, i per tant, 1,1 de diferencia a favor. Vaig bé ?
    I el deute l'ICO i entitats financeres varies en forma de crèdits, això no conta quan parlem del deute ?
    Perquè, la pregunta és: els 14,1 milions reconeguts eren/son exclusivament per a pagar proveïdors ?. No maregem, per favor.

    ResponElimina
  2. Crec que els 14 milions de drets reconeguts és el que l'ajuntament espera rebre dels tercers deutors (l'ajuntament fa el paper d'acreedor). Els drets reconeguts s'associen als conceptes d'ingressos. Mentre que els 13 milions són obligacions de pagament als proveidors (que tenen el rol d'acreedor) i l'ajuntament és el deutor. Les obligacions de pagament s'associen a les partides de despeses. Suposo que això no resol el teu dubte :-)

    ResponElimina
  3. Pos jo de lo que e diguin los convergents no me crec de la missa la meitat. La transparència de les Administracions Púbiques a n’este país és el gran repte d’aquesta nova etapa.

    De totes maneres el que sí han demostrat, a part de la prepotència que transpiren, és que són uns pèssims gestors i uns experts en màrqueting polític.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta