2 de juny del 2008

Martínez Sistach demana el cap de Jiménez Losantos perquè "fomenta la crispació"

L'exbisbe de Tortosa i actual cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha criticat amb duresa la cadena Cope, la ràdio propietat de la Conferència Episcopal Espanyola, i s'ha oposat a la renovació de Federico Jiménez Losantos com a director del programa matinal de l'emissora. En una entrevista que La Vanguardia publicava ahir, Martínez Sistach, que va ser bisbe de Tortosa durant el període 1991-97, afirma que la Cope fomenta "l'agitació i la crispació". Segons va dir, "la Cope dificulta en aquests moments la tasca de l'Església", i confessa que en l'última reunió del comitè executiu de la Conferència Episcopal va oposar-se a la renovació de Jiménez Losantos. Martínez Sistach considera que tant el programa de Jiménez Losantos com algun altre de la Cope "no fomenten ni la concòrdia ni la serenitat". D'una banda, m'agrada que comencen a sortir veus des de dintre de l'Església, sobretot des de la catalana, que qüestionen la política comunicativa de la institució. Però de l'altra, lamento que les crítiques se centren només en el missatger, ja que Jiménez Losantos és únicament un dels molts altaveus que té la Conferència Episcopal. No seré jo qui defense les maneres de Jiménez Losantos, però cal dir que el més fàcil és disparar contra el periodista i l'emissora, quan el que caldria és una profunda renovació de l'Església espanyola. La majoria de vegades em molesta molt més allò que diuen l'Església i la Cope, que no pas com ens ho diuen.

6 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. A mi em passa exactament el contrari: la majoria de vegades em molesta mes com ho diuen que el que diuen, sobre tot Jimenez Losantos i Cesar Vidal, per sectaris, pedants, egocentrics i despotes.
    Respecte al que diuen, no esta malament que, en ejercici de la llibertat d'expressio, existeixi una emissora que, actuant o be com altaveu de l'esglesia o be de la dreta mes recalcitrant, es manifeste i que actue com a contrapunt de les altres cadenes. Ara, aixo si, sense calumnies, mentides i amb respecte i sense insultar a l'adversari ni exaltar als oients.
    Aixo no treu pero, que quant sento algunes opinions, encara que siguen expressades amb educacio, puje per les parets.
    Quant a Sistach, no se si li haurien fet cas pero, aquestes declaracions les hagues pogut fer quinze dies abans, quant els dos telepredicadors encara no havien firmat per un any mes el seu contracte.

    ResponElimina
  3. El fonamentalisme dogmàtic, vehement i ofensiu sempre ha estat al servei d’interessos obscurs que reclamen el poder de manera convulsiva...
    En la caída de la estrella de La mañana ha tenido mucho que ver la Casa Real, la Secretaría de Estado del Vaticano y una parte numerosísima de obispos que no “aguantan” ni su lenguaje descalificador ni su tono enfebrecido."
    Se dice que al nuevo presidente de la COPE, Alfonso Coronel de Palma, no le gusta ni un pelo la crispación que se asocia a la COPE por el tono de Losantos, por mucha audiencia que consiga con ello.

    ResponElimina
  4. ja, ja, ja
    http://coroneldepalma.blogspot.com/

    ResponElimina
  5. mc calan, si citem altres mitjans o fons que no son propies, ( revista cristiana 21RS o Periodsta digital, que ho va repicar. any 2006, per cert) el minim que s'ha de fer es citar-ho, o es que n'hi ha prou en reproduir-ho en l'idioma original, per a que entenguesem que es de collita al·liena?, perque de fet no esta ni entre cometes.
    Es el que te el Google ( per a uns i per a altres, clar)

    ResponElimina
  6. Cucafera: Prego disculpes per no haver entrecomillat el text que he transcrit en castellà...
    Efectivament, la gent intel•ligent com tu , si fan un petit esforç al final se’ls hi nota...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta