2 de juny del 2008

Tortosa debat avui una moció de suport a Franki

El ple de l'Ajuntament de Tortosa debatrà aquest vespre una moció popular de suport a Francesc Argemí (Franki), el jove acusat d'haver ultratjat la bandera espanyola durant la festa major de Terrassa del 2002. Després d'una cercavila, un grup de persones van despenjar la bandera espanyola del balcó de l'Ajuntament, sense que cap persona fos identificada; però dos anys després dues persones van ser jutjades pels fets. El jutge van condemnar Argemí a 2 anys, 7 mesos i 15 dies de presó pels delictes d'ultratge a Espanya, atemptat i desordres públics, tot i reconèixer que no estava acreditada la participació directa de l'encausat en els fets. El ple de Terrassa va sol·licitar un indult que no va ser concedit, i el 23 d'abril el jutjat penal de Terrassa va ordenar la detenció i empresonament d'Argemí, situació que ha generat un important moviment social arreu del país, per reclamar el seu alliberament. En aquest sentit, el Casal Popular Panxampla ha presentat al ple de Tortosa una moció popular, que els grups municipals hauran de votar al ple d'avui. La moció proposa que el consistori demane la llibertat "immediata" d'Argemí i la seua absolució, i que per tant manifeste que la condemna de presó és "del tot injusta i desproporcionada". Els promotors de la moció esperen que puga prosperar, ja que recorden que tant CiU com ERC, els partits del govern tortosí, s'han posicionat públicament en contra de la sentència.

6 comentaris:

  1. Franki està empresonat per les seues idees. Mentre l'assassí de Guillem Agulló, jove dels Maulets assassinat a l'alt Millars, està al carrer i es pot presentar a eleccions, Franki ha de romandre a la presó a causa d'uns ideals que no són els d'aquells que tenen el poder. Realment injustificable.

    ResponElimina
  2. esperem que l'ajuntament de Tortosa tire avant la moció, i que des de molts pobles dels Països Catalans, prosperin també mocions com la del Casal Popular Panxampla, i amb la presió de tothom puguem tindre ben aviat el Franki al carrer!!!

    quina és la democràcia de l'Estat Espanyol que empresona gent quan pensen de manera diferent al que voldrien? perquè la crua realitat és que tal i com diu la notícia, Franki no ha estat empresonat per ultratjar la bandera, ja que no s'ha pogut provar mai, sinó que ha estat empresonat simplement per tenir unes idees que no concorden amb el sistema

    prou repressió!!

    Llibertat Franki!!

    ResponElimina
  3. Sé que no es políticament correcte però vaig a mullar-me... Que te a veure l’Ajuntament de Tortosa amb tot això? No serem mes papistes que el Papa ?
    Com principi estic d’acord en que no es just que a ningú l’empresonen per les seves idees.
    Però una idea no es un ultratge....Per expressar la meva idea no tinc necessariament que ultratjar a ningú. Qui s’ha sentit ofès? Un símbol? Una bandera? O han estat persones... ?
    Sempre estem a temps de canviar la llei, però per tothom...

    ResponElimina
  4. No pressuposo res mes del que he dit, perquè si no hi han proves naturalment hauria de sortir de la presó...

    ResponElimina
  5. espero que abans de cremar-la s'hi hagués torcat el cul amb ella, ui ara em jutjaran per apologia de l'ultratge a la bandera. tot plegat, és una vergonya.

    ResponElimina
  6. Diuen que el que no vulguis per tu , no ho vulguis pels demés....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta