16 de març del 2012

L'exgerent de la cooperativa de l'Aldea nega que falsifiqués factures

L’exgerent de la cooperativa de l’Aldea, Daniel Ferré, ha assegurat en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies que presentarà una querella per injúries i calúmnies contra el president de la plataforma d’afectats de la secció de crèdit, Ramon Carles. En concret, Carles hauria parlat de la possible emissió de factures falses durant la gerència de Ferré. L’exgerent ho ha negat i ha remarcat que les factures falses haurien estat detectades en les auditories de comptes que la cooperativa passa cada any. Ferré ha decidit trencar el seu silenci i ha afirmat que assistirà a l’assemblea general del proper 30 de març, per donar les explicacions pertinents als socis de la cooperativa agrícola de l’Aldea. L'exgerent ja va denunciar les pressions que estava rebent a causa de la seua gestió al capdavant de la cooperativa, i fins i tot va presentar denúncies als Mossos d'Esquadra després que embrutessen amb pintura la façana de la secció de crèdit i el domicili dels seus sogres. A més, Ferré ha lamentat l'actitud de la directora de l'Institut Català de Crèdit, Divina Alsinet, com a instructora de la crisi de la secció de crèdit de l'Aldea. Ferré ha argumentat que el seu silenci durant aquests mesos es deu a unes presumptes "amenaces" que, segons ha assegurat, va rebre per part d'Alsinet al mes de gener. L'exgerent ha dit que Alsinet li hauria demanat que "es retirés i no parlés". En canvi, fonts properes a la directora de l'Institut Català de Crèdit ho han negat.

D’altra banda, l'auditoria de la cooperativa de l'Aldea ha revelat que la situació de l’entitat és més complicada i preocupant del que s'havia previst inicialment, quan la secció de crèdit de la cooperativa agrícola va fer fallida i es van bloquejar els comptes dels socis. Segons la Generalitat, l’auditoria constata certes males practiques comptables i de gestió per part de l'antic gerent de la cooperativa, Daniel Ferré. Amb tot, el pla de viabilitat que el Departament d'Economia va donar a conèixer ahir dijous, amb motiu d’una reunió amb la plataforma d’afectats, resol que la cooperativa és viable, i que amb una bona gestió i l'increment de la productivitat es podria restablir la normalitat. A més, en el millor dels escenaris es podrien recuperar els diners bloquejats, però en un termini de cinc anys. En canvi, el pitjor dels escenaris preveu la presentació d’un concurs de creditors i la desaparició de la cooperativa. Tanmateix, el delegat del Govern, Xavier Pallarès, va confirmar que abans de final de mes hi haurà un nou desbloqueig dels comptes pendents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta