12 d’abril del 2012

Arnes i el Perelló s'alien per promocionar la cultura de la mel amb un opuscle turístic

Els pobles d’Arnes i el Perelló comparteixen una llarga tradició en el món apícola, i també l'esforç per convertir la mel en el seu principal valor i actiu turístic. Per això, ara les dues poblacions s'han unit per reforçar la promoció gastronòmica i terapèutica de la mel amb l’opuscle La mel a taula, que ha editat per la Diputació de Tarragona. L’opuscle explica la història, l'art de criar les abelles, com s’extreu la mel i els seus valors nutricionals, així com la conservació i les varietats d'aquest producte. A banda, al final del llibret es poden trobar un total de 22 receptes de cuina dels restaurants d'Arnes i del Perelló. El delegat de la Generalitat i alcalde d'Arnes, Xavier Pallarès, va recordar ahir que el seu municipi fa ja una dècada que va fer una important aposta per recuperar la tradició apícola del poble, per convertir-la en un valor turístic per a la zona. Segons Pallarès, cal posar en valor "gastronomia, cultura i paisatge" per atreure més turisme i buscar, amb iniciatives com aquestes, que els turistes vinguen a les Terres de l’Ebre tot l’any.

El Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l’Ebre ha editat 4.000 exemplars d’aquest monogràfic, que està disponible en tres idiomes: català, castellà i anglès. La publicació, que es començarà a distribuir enguany entre patronats i oficines de turisme, premsa especialitzada, i operadors turístics especialitzats, també es podrà descarregar a la web del Patronat: www.terresdelebre.travel. La presentació d’aquest monogràfic sobre la mel serveix de preàmbul a la celebració de “la Fira de la Mel i l’Oli” (Firabril), que tindrà lloc al Perelló el cap de setmana del 21 i 22 d’abril. Una fira dedicada bàsicament als productes alimentaris que enguany inaugurarà el president de la Diputació, Josep Poblet, el proper dissabte 21 d’abril a les 10 del matí. La mostra comptarà amb 70 stands i 100 parades exteriors, en una superfície de 10.000 metres quadrats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta