23 d’abril del 2012

CiU nega cap xantatge i confia en la rectificació de l’alcalde de Deltebre


El portaveu del grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Deltebre, Lluís Soler, ha aprofitat el seu pas per l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre per remarcar que és “rotundament fals” que la Generalitat haja pressionat l’equip de govern d’Esquerra i del PSC perquè retire el seu polèmic decret d’alcaldia que limitava l’accés a la informació dels grups de l’oposició. La setmana passada, l’Ajuntament de Deltebre va emetre un comunicat del govern municipal, en què denunciava unes suposades pressions de la Generalitat, a canvi de desbloquejar el pagament de la subvenció de 300.000 per al centre de tecnificació de la piragua. Però Soler ha assenyalat que aquesta subvenció es va perdre durant el mandat anterior perquè l’Ajuntament no s’ajustava a les bases, i que en realitat el grup de CiU ha estat ajudant el govern del republicà Gervasi Aspa a rebre diners de la Generalitat. És a dir, tot i la “irresponsabilitat” de l’anterior regidor d’Esports, que era el mateix alcalde, i encara que la subvenció ja estava perduda.

En aquest punt, Soler ha explicat que va aconseguir organitzar una reunió a la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre, amb dos regidors del govern de Deltebre i amb ell mateix com a portaveu de CiU. En aquesta reunió, es va gestionar com aconseguir alguna partida extraordinària de la Generalitat, ja que la subvenció estava perduda. Així, segons Soler, la única cosa que va demanar el delegat Xavier Pallarès és que es retirés el contenciós administratiu que l’Ajuntament havia presentat contra el Consell Català de l’Esport per la denegació de la subvenció. Però en cap moment es va parlar de la retirada del decret d’alcaldia sobre l’accés dels grups de l’oposició a la informació municipal.

En aquest sentit, Soler ha afirmat que des del govern municipal s’està acusant la Generalitat d’un fet molt greu, com és fer xantatge a l’Ajuntament de Deltebre. Per això, el portaveu de CiU a Deltebre ha reptat l’alcalde de la població a rectificar públicament el comunicat que la setmana passada van enviar als mitjans de comunicació. De fet, Aspa serà el convidat d’aquest dimarts al mateix plató de Primera Columna.

Siga com siga, Soler ha deixat en mans de la Generalitat, si el govern de Deltebre no rectifica, les possibles accions per contrarestar les acusacions de xantatge. Finalment, també ha advertit que els regidors de l’oposició continuen sense poder accedir a tota la informació que reclamen, tot i la retirada del decret d’alcaldia. De fet, Soler ha revelat que encara hi ha gent que no ha cobrat el retorn del preu de les entrades del concert de Joaquín Sabina que es va haver de suspendre per la pluja, a l'agost del 2010.

2 comentaris:

  1. SI ENCARA NO HEU COMPRAT EL LLIBRE DE SANT JORDI, ENCARA ESTEU A TEMPS DE COMPRAR EL LLIBRE: "EL CONEJO BLANCO", de Nino Treusch. Sinopsis: Jan Tes es el hombre de éxito que todos quieren ser. Tiene por delante una carrera envidiable, su mujer, Julia, es perfecta y tiene dos niños preciosos. Pero pronto se verá obligado a tomar una decisión que lo cambiará todo para siempre. Cuando la multinacional de telefonía móvil para la que trabaja le ordena desmantelar el centro de fabricación y desarrollo de móviles en Bangalore, India, Jan decide que ha llegado el momento de decir la verdad. Su conciencia no le deja callarse más los motivos que se esconden tras la operación y decide hacer público aquello que mucha gente ha temido desde los inicios de la telefonía móvil: los usuarios están expuestos a una radiación que puede resultar mortal. Una información que la multinacional ha mantenido oculta y una decisión por la que pagará un altísimo precio. Pero si la verdad sobre el alcance de las radiaciones no sale a la luz miles de personas morirán o enfermarán gravemente. La cuenta atrás ha empezado.

    "Nunca antes un autor había lanzado una piedra tan grande contra el lago de los negocios" "Treusch nos invita a pensar", "una novela adictiva"

    ResponElimina
  2. Calla Manel, calla.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta