12 de maig del 2012

13 monos titis són traslladats de Sant Carles de la Ràpita a Holanda

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha traslladat aquest divendres a Holanda diversos animals decomissats a Sant Carles de la Ràpita, mitjançant l'associació holandesa AAP i en col·laboració amb la FAADA, una fundació que es dedica a l'adopció, apadrinament i defensa dels animals. Es tracta de 13 monos titis, als quals s'hi han d'afegir dos animals més lliurats voluntàriament pel seu propietari. D'aquesta manera, el DAAM fa efectiva la protecció d'aquests exemplars d'espècies exòtiques, i que es preservi la seva supervivència en les condicions més idònies.

Els fets van començar el mes de desembre de 2010, quan els Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre del DAAM van realitzar una inspecció rutinària a un nucli zoològic situat a Sant Carles de la Ràpita. Durant la inspecció es va detectar la presència de 14 parelles d'exemplars de monos titis (Callithrix jacchus) i 12 cries. L'objectiu d'aquesta tinença era la guarderia dels exemplars, que pertanyien a una tercera persona que no disposava d'instal·lacions adients.

El passat mes de març es va procedir al comís dels animals mitjançant resolució de la delegació d'Agricultura a les Terres de l'Ebre, i es van iniciar les negociacions amb l'associació holandesa AAP de protecció d'animals exòtics, mitjançant l'entitat FAADA gràcies a la qual s'ha pogut tancar l'acord amb la fundació holandesa AAP, per tal de traslladar els animals a les seues instal·lacions.

AAP s'ha desplaçat des d'Holanda fins a Sant Carles de la Ràpita per emportar-se els animals, tot fent-se càrrec de totes les despeses del trasllat i del manteniment. En canvi, la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat del Departament d'Agricultura s'ha encarregat de la gestió de les analítiques, proves de tuberculina, examen mèdic, desplaçament del veterinari a la Ràpita. A més dels titis, s'han traslladat també dos animals més no objecte del comís, i que han estat cedits voluntàriament pel propietari a la fundació AAP.

Imatge 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta