3 de maig del 2012

16 detinguts a Deltebre i Amposta per tràfic de drogues i pertinença a grup criminal

Els Mossos d’Esquadra van informar ahir de la detenció de setze persones a les quals vincula al tràfic de substàncies estupefaents a la zona de Deltebre i Amposta. Segons la nota feta pública per la policia, de la mateixa investigació es desprèn que els detinguts són membres de tres grups criminals interrelacionats. El primer grup, format dos homes i una dona de Deltebre, venien cocaïna i en subministraven als altres dos grups. El segon grup, format per una dona i cinc homes, venia la droga que rebia del primer, des de diversos domicilis particulars de Deltebre i d'Amposta. El tercer grup, que estava format per un home, el seu fill i la jove, també venien droga però aprofitant un negoci d'animals exòtics com a tapadora.

Segons la policia, el primer grup venia cocaïna i en subministrava als altres dos grups. Un dels tres detinguts d'aquest primer grup exercia de líder i gestionava les eventualitats que es presentaven, com ara quedar-se sense droga o decidir a qui vendre i a qui no. Les vendes es duien a terme als domicilis particulars o en punts concrets de la via pública acordats amb el comprador de manera prèvia. Els detinguts del primer grup són un home de 47 anys (presumpte líder del grup); una dona de 38 anys, i un altre home de 37 anys. Els tres són de nacionalitat espanyola.

El segon grup subministrava la droga que rebia des de diferents punts de venda ja establerts, concretament des de domicilis de Deltebre i d'Amposta. La policia indica que el grup presentava organització jeràrquica. Els Mossos expliquen que la dona donava instruccions directes a la resta d'integrants i que la droga es distribuïa des del seu domicili o des d'una granja de la seua propietat. Es considera que aquest grup feia de majorista per a petits traficants de les comarques del Montsià i el Baix Ebre. En aquest cas, els detinguts són una dona de 44 anys; un home de 43; un altre home de 44 anys, i un altre home de 50 anys, tots ells de nacionalitat espanyola, a més de dos altres homes de 30 anys i de nacionalitat romanesa.

Finalment, el tercer grup operava a la zona de Deltebre, a l'empara d'un negoci dedicat a la cria i venda d'animals exòtics. Les comandes es rebien per avançat. Els detinguts són un home de 49 anys; un altre de 25 anys, i una dona de 23 anys, tots tres de nacionalitat espanyola

En el marc de l'operació es van escorcollar vuit domicilis i es va trobar 46 grams de cocaïna, 270 grams d'haixix, 5,2 quilos de marihuana, 2 quilos de substància de tall, quatre escopetes de caça, una arma del calibre 22, una carrabina, una arma curta, munició, 4.651 euros en efectiu, quatre bàscules de precisió, diversos telèfons mòbils, i gran quantitat de joies. Dos dels detinguts ja han ingressat a presó.

Imatge Mossos d'Esquadra

1 comentari:

  1. Aixo es serio, cada cop que surt ''Deltebre'' com a noticia es que ha pasat algo vergonyos...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta