13 de maig del 2012

Activistes d'AnimaNaturalis denuncien agressions als bous d'Alcanar


Activistes de l'associació AnimaNaturalis han denunciat aquest dissabte que han estat agredits a Alcanar mentre intentaven enregistrar un dels correbous de les festes de Sant Isidre. En concret, la directora d'AnimaNaturalis, Aïda Gascón, i una altra activista han anat a Alcanar per enregistrar un bou capllaçat a les vuit del matí. Deu minuts després de l'inici de l'acte taurí, i sempre segons la versió de l'organització animalista, un dels activistes que portava la càmera per enrregistrar possibles infraccions i casos de maltractament al bou, hauria estat colpejat al cap i tirat per terra. El mateix agressor també hauria colpejat també la directora d'AnimaNaturalis a l'Estat espanyol, tot arraconant-lo contra una paret fins fer-la caure al terra. "Almenys tres persones ens han amenaçat i ens han exigit que deixéssim d'enregistrar, i dues d'aquestes persones formaven part de la comissió taurina o de la penya que organitzava la festa", han assegurat. De la mateixa manera, les activistes han assenyalat que també han rebut amenaces constants, així com escopinades i llançament d'objectes. "Si tant els molesta que gravem, serà perquè volem amagar alguna cosa. Seguirem enregistrant sempre que puguem, som pacífics i mai respondrem a aquestes provocacions i agressions. Només desitgem el benestar dels animals i tenir proves per denunciar possibles infraccions", han conclòs.

Segons AnimaNaturalis, els organitzaciors de la penya taurina Tradició Canareva han parat els peus als agressors, i per això Aïda Gascón només ha estat colpejada en una de les espatlles, quan l'han empentat contra la paret amb un cop de puny a la zona afectada. Per la seua banda, l'activista que feia de càmera va rebre un cop de puny al cap, però només té una ferida al genoll que s'han fet quan ha caigut al terra. A banda, els participants en el correbou es posaven entre l'animal i els activistes, perquè no poguessin captar cap imatge. A més, Gascón ha assegurat que al bou capllaçat d'Alcanar hi havia molts menors de 14 anys, una infracció greu que podria suposar una multa d'entre 601 i 60.000 euros per als organitzadors. Però AnimaNaturalis ha lamentat que no podrà denunciar aquests fets, ja que els participants del correbou han impedit l'enregistrament de les imatges com a proves.




Imatge AnimaNaturalis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta