13 de maig del 2012

La PDE recorre a Europa i ajorna sis mesos la convocatòria de mobilitzacions


La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) obrirà una campanya de recollida de signatures per reclamar a la Comissió Europea que tutele el procés d'aprovació del cabal ambiental per al tram final del riu, en el marc del pla de conca que tramita la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE). El moviment antitransvasament ha acordat, durant la XI Assemblea General de la PDE, demanar la intervenció directa de Brussel·les, per evitar les afectacions "devastadores" sobre el Delta i el futur del territori que tindria, en cas de prosperar, el cabal mínim que ha proposat la CHE, amb una xifra mitjana de 106,9 metres cúbics per segon. A més, la PDE ha anunciat que concretarà noves mobilitzacions de protesta, segons l'evolució dels esdeveniments. "Molta gent anirà a Europa i preguntarà. Nosaltres també volem anar-hi, però ho farem de forma diferent", ha apuntat el portaveu Manolo Tomàs en declaracions recollides per l'Agència Catalana de Notícies (ACN), davant les prop de 400 persones que s'han congregat aquest dissabte al vespre a l'auditori Felip Pedrell de Tortosa,

A banda, tot i que aquesta vegada compta amb el suport institucional de la Generalitat i de la majoria dels partits amb representació al Parlament, a més d'ajuntaments com Tortosa, Amposta o Móra d'Ebre, la PDE ha decidit aquest cop prescindir d'interlocutors polítics i plantejar directament a la Comissió Europea les conseqüències que pot tenir per al Delta i el tram final de l'Ebre la proposta de pla hidrològic de conca del govern espanyol. "Que es vegi que, davant d'un debat tècnic i la manipulació política que és aquest pla hidrològic, hi ha la gent de les Terres de l'Ebre que es mobilitza de forma conscienciada i demana ajut a qui ens el pot donar", ha assegurat Tomàs. De fet, la recollida de signatures també busca que siga la mateixa Comissió Europea qui es desplace a les Terres de l'Ebre, per conèixer in situ la vulneració de la Directiva Marc de l'Aigua.



"Els demanarem que, durant el període de tramitació de sis mesos, vinguen a tutelar i fer seguiment del pla hidrològic de la conca de l'Ebre, que coneguen les Terres de l'Ebre, que s'entrevisten aquí amb el ministre Arias Cañete, que vegen com funciona la CHE i com l'esborrany segueix les normatives comunitàries, que ja sabem que no ho fa", ha adduït. En canvi, de  moment, la PDE ha decidit no anunciar la convocatòria imminent de cap protesta al carrer, i s'ha proposat esperar els sis mesos que ha de seguir el període d'aprovació del pla per comprovar si fructifiquen o no les al·legacions que presentaran, a més de la PDE, també les institucions locals de les Terres de l'Ebre i el govern català. "Quan s'acabe el termini convocarem la XII assemblea, per veure quins resultats han tingut les al·legacions. Si no es modifica l'actitud de la CHE, l'assemblea tindrà un únic punt a l'ordre del dia: les mobiltizacions convocades a les Terres de l'Ebre, a Catalunya i Europa per defensar el futur del riu, les Terres de l'Ebre i el manteniment del Delta", ha assegurat Tomàs. En la mateixa línia, el portaveu ha insistit a advertir que els transvasaments ja s'estan construint, amb les obres dels canals de regadiu Xerta-Sénia i Segarra-Garrigues.

Per la seua banda, el també portaveu de la PDE, Joan Antoni Panisello, ha animat els dirigents polítics a anar més enllà de les típiques proclames contràries al transvasament, i ha instat els ajuntaments a jugar un "paper rellevant" en la lluita contra el pla de conca. "Enrocar-se al municipi no és fer territori. Deixeu les sigles i treballeu més pels ajuntaments, que el treball no el farà Barcelona. Si no, presenteu-vos on correspongui. Fins ara, defensar les Terres de l'Ebre des del Congrés i el Senat no ha donat bon resultat", ha assegurat Panisello.

Imatge Moisès Panisello (PDE)

Vídeo PDE

3 comentaris:

  1. Quina llastima de diners que estan tirant a la basura.

    ResponElimina
  2. ... o a la butxaca (d'algu) ?

    ResponElimina
  3. Si, tens raó. Però aquí los polis se ficaran.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta