9 de maig del 2012

Bel a Montoro: 'L'augment d'impostos ha d'anar vinculat a polítiques de creixement'


El senador de CiU i alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha advertit al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que “l’augment d’impostos per part del govern ha d’anar vinculat a polítiques del creixement”. En aquest sentit, Bel ha lamentat la "manca de concreció" del responsable d’Hisenda en relació a les previsions del govern de l'Estat en matèria fiscal a curt, mig i llarg termini. De fet, Bel és el portaveu de CiU a la comissió d'Hisenda del Senat, on ha proposat a Montoro incentius per a l’ocupació amb la reducció de les cotitzacions socials, l'increment de les despeses de les polítiques actives d’ocupació -que s’han vist reduïdes als pressupostos-, i polítiques destinades a estimular la competitivitat.

Bel ha aclarit, però, que no es tracta de fer cap retret al govern del PP, "perquè ens trobem en una situació excepcional, amb un dèficit públic insostenible, que requereix mesures extraordinàries”. Tot i amb això, el senador tortosí ha demanat “mesures clares, que puguin entendre la ciutadania i els operadors econòmics nacionals i internacionals”. D'altra banda, durant la interpel·lació a Montoro, Bel també ha demanat explicacions sobre la modificació de diversos impostos i de les mesures preses. Finalment, Bel ha reclamat a Montoro la creació d’un estatut fiscal de l’emprenedor, així com explicacions sobre l’harmonització fiscal a la Unió Europea (UE) i sobre la creació d’un impost a les transaccions financeres, el qual “podria tenir sentit si s’apliqués a tota la UE”.

Imatge CiU 

2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. plastik ha dit...
    Plas plas, bona feina Ferran, ja pots passar per caixa.
    Això de defensar la taxa Tobin, és poc convergent no? O només se proposa a llocs com el Senat on saben que no prosperarà?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta