9 de maig del 2012

La MADE avala la central reversible de Riba-roja d'Ebre i la Fatarella



La Mesa d’Alcaldes per al Desenvolupament de l’Energia de Catalunya dóna tot el seu suport al projecte de la central hidroelèctrica reversible de Riba-roja d’Ebre i la Fatarella, que pot suposar una inversió de més de 2.000 milions d’euros. El director de la MADE, Joan Manuel Sabanza, ha avalat aquest dimecres la validesa estratègica del projecte, que es començarà a tramitar perquè la central puga ser operativa cap a l’any 2019. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Sabanza ha afirmat que el suport de la Mesa d’Alcaldes a la central hidroelèctrica reversible en projecte és l’exemple clar del que predica aquest lobby energètic des de la seua creació, ara fa un any. És a dir, acompanyar els ajuntaments en tots aquells projectes que vulguen especialitzar la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Baix Camp en la generació d’energia. A més, Sabanza ha afirmat que a Riba-roja d’Ebre hi ha les condicions objectives perquè la central hidroelèctrica reversible es puga fer al territori, i no en un altre lloc.

En la mateixa entrevista, Sabanza ha remarcat que l’impacte econòmic de la construcció de la central serà molt important, tot i que no es podrà comparar al que van suposar les obres de la nuclear d’Ascó. Però segons el director de la MADE, la gran quantitat d’obra civil també servirà per dinamitzar l’economia del nord de la Ribera d’Ebre i de la Terra Alta. A més, l’objectiu de la MADE és que les empreses que necessiten molta energia per poder funcionar es puguen instal·lar a la Ribera d’Ebre, a la Terra Alta i al Baix Camp, sense oblidar que també es podria implantar algun centre d’investigació i de recerca.

Finalment, Sabanza ha assenyalat que la central hidroelèctrica reversible, que construirà una empresa amb capital català, encara es troba en una fase molt incipient. Segons el director de la MADE, encara no hi ha ni avantprojecte, sinó un estudi previ molt detallat. El director de la Mesa d’Alcaldes de l’Energia ha conclòs que les centrals hidroelèctriques reversibles són un dels sistemes de producció d’electricitat que estan agafant més embranzida a escala mundial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta