9 de maig del 2012

Recoder confirma que el govern recorrerà el cabal ecològic de l'Ebre

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha anunciat aquest dimecres al Parlament que el govern català presentarà al·legacions i propostes alternatives i fonamentades al nou pla hidrològic de la conca de l’Ebre, que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre va presentar fa unes setmanes amb la nova proposta de cabal ecològic per al tram final del riu. Però Recoder ha anat més enllà i ha avançat que, en última instància, haurà de ser Europa qui vetlle pel compliment de la normativa.

En aquest sentit, el titular de Territori i Sostenibilitat ha confirmat que el 25 de maig es reunirà la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre, on s’abordarà a fons la proposta de cabals ambientals de la CHE i es definiran possibles accions. Des de la conselleria de Territori i Sostenibilitat es considera que la proposta de cabals de la CHE és insuficient –suposa només una tercera part del cabal ecològic proposat per la Generalitat de Catalunya-, i que incompleix "de manera clara" els criteris que estableix la directiva marc de l’aigua europea. De la mateixa manera, tampoc es tenen en compte els diferents escenaris, en funció dels règims hídrics anuals, ja que la CHE presenta una única xifra per tot l’any, i la Generalitat n’aportava tres en funció de l’època. Recoder considera, a més, que a l’Ebre “no li sobra aigua”, i que cal fer una nova proposta de cabals per evitar la regressió del Delta i la salinització del tram final de l’Ebre.



Imatge Parlament de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta