9 de maig del 2012

Esteu d'acord amb el possible rescat de Bankia amb diners públics? #PrimeraColumna

En el programa d'aquest dimecres de Primera Columna, volem preguntar els espectadors de Canal 21 Ebre si estan d’acord amb el possible rescat de Bankia amb diners públics. Les últimes notícies són que el govern de Mariano Rajoy intenta rescatar sense una intervenció directa, amb alguna fórmula alternativa, l’entitat que va resultar de la bancarització de Caja Madrid, Bancaixa i altres caixes d'estalvi més menudes. Però la realitat és que Espanya potser haurà de destinar més de 10.000 milions d’euros per sanejar la quarta entitat bancària de l’Estat, tot i que Europa es reserva el dret d’autoritzar qualsevol rescat de Bankia. Una situació que, vista des del territori, contrasta amb la situació de la cooperativa agrícola de l’Aldea, tenint en compte que la secció de crèdit, ara en concurs de creditors, rebia l’aixopluc de Caja Madrid per fer diverses operacions. Però tant Caja Madrid com Bankia van rentar-se les mans, quan la secció de crèdit de l’Aldea va fer fallida i els impositors van veure com els seus estalvis quedaven retinguts. De fet, la Generalitat va arribar a anunciar al desembre passat que estava negociant amb Bankia per garantir el salvament de la cooperativa i el desbloqueig dels comptes. Però aquestes gestions no van fructificar, i encara avui hi ha 4,6 milions d’euros bloquejats a la cooperativa de l’Aldea. Per tant, aquesta és la nostra pregunta del dia: Esteu d’acord amb el possible rescat de Bankia amb diners públics?



1 comentari:

  1. Tot depen. Si això serveix perquè l'innocent impositor no hagi de perdre els estalvis, suposo que ja està bé. Ara, si hi ha diner públic, ha de haure control públic, Però a més de públic, professional, perquè de fet, ara, també n'hi havia de "control públic". Al menys polític, potser d'aquí be el problema.
    De totes maneres tot plegat és per plorar i no parar. Que hi ha més representatiu del paradigma del capitalisme que un banc ?. Llavors, perquè hem d'anar a posar diners de tots a una empresa privada quan més que probablement, per raons de mala gestió, tenen problemes de supervivència ? Se'ns dirà que seria pitjor no intervenir, amb pitjors conseqüències etc. Pos molt bé, com molts defensen, que es nacionalitzi.
    I a tot això, Miguel Angel Fernandez Ordoñez ( MAZO ) obligat al control del sistema bancari des del Banc d'Espanya, dedicant-se a donar lliçons i consells a politics, empresaris i treballadors de quants forats més s'han de fer al cinturo, quantes hores més s'han de treballar, quants dies per anys s'han de pagar d'indemnització etc. Això sí simultàniament, a la banca, prejubilant-se als 53.
    Sobre sous i indemnitzacions multimilionàries a directius, no cal ni parlar-ne perquè clar, son pactes i acords dins l'economia lliure de mercat.
    Que el que substituirà Rato a Bankia sigui un que al plegar del BBVA es va emportar prop de 60 milions d'euros ( 10.000.000.000 ptes. ) no té cap importància, segur que si algun dia s'ha d'intervenir a BBVA serà per evitar mals majors i aquesta morterada res tindrà a veure ni en res haurà contribuït. Segur que ja casi ho tenim amortitzat. Este mati deia Milian Mestre que la "graciosa" concessió va ser per que fes la vista grossa al fet de que el Pais basc perdés presencia del BBVA en favor de Madrid.
    Pos això, per a plorar. O riure ?. he he he he

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta