8 de maig del 2012

TV3 torna al Delta amb #TerrenyPersonal


Només 48 hores després de què esclatés la polèmica a la xarxa social de Twitter sobre l'ús de subtítols en el reportatge 'Entrampats a l'Aldea' del programa '30 minuts', Televisió de Catalunya torna al delta de l'Ebre amb el segon capítol del programa 'Terreny personal' (22.30 hores). Un espai que el web de TV3 anuncia com un programa que descobreix "un territori atractiu i singular: el delta de l'Ebre". "De l'Ampolla a Sant Carles de la Ràpita i d'Amposta a l'illa de Buda, hi ha un tros de terra que entra dins del mar. És el delta de l'Ebre. Els protagonistes expliquen què els lliga a aquest paisatge fet d'aigua i arròs", afirmen.

Una jubilada que decideix viure en una barraca tradicional enmig dels arrossars; una dona que busca una feina relacionada amb la natura que només pot fer-se a la Ràpita; un economista que torna a l'Ampolla per portar les terres de la família i un productor de musclos que va heretar el negoci del pare, són els protagonistes del 'Terreny personal' dedicat al Delta. Al llarg del capítol també s'hi van afegint altres veus, intervencions més curtes, que completen el mosaic dels testimonis del Delta: xiquets i xiquetes de l'escola Sant Jaume de Sant Jaume d'Enveja, que expliquen quins són els seus espais preferits; l'escriptor Emili Rosales, que llegeix un fragment d'una novel·la seua a Sant Carles de la Ràpita, i l'Èric Vinaixa, que canta a la desembocadura de l'Ebre.

Imatge TV3

5 comentaris:

  1. Després d'alguna que altra critica pel 30 minuts del diumenge transcrivint les paraules d'alguna persona que parlava amb subtítols a la imatge, ara, els que pensaven que és tractava d'una malifeta a les nostre terres i la nostra parla, no podran continuar amb l'argument. Al programa Terreny personal no han hagut subtítols, tot i -val a dir-ho- moltes gravacions eren fetes al camp. Sigui com sigui, m'ha agradat molt.

    ResponElimina
  2. Encara hi haurà algun ignorant que dirà que no han sortit bous. "La fiesta típica de las tierras del Ebro".

    ResponElimina
  3. Els bous sí van sortir, indirectament. Una fotografia mostrada per un xiquet a l'escola de Sant Jaume d'Enveja.

    ResponElimina
  4. Ja, i un VISCA EL BARÇA, també.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lo que vull dir, es que no han estat protagonistes los bous. Que a les terres de l'Ebre, tenim moltes mes coses apart de les tradicions tercermundistes.

      Elimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta