8 de maig del 2012

Jaume Forcadell deixa l'Ajuntament de Tortosa i la presidència d'Iniciativa a l'Ebre

La decisió estava presa almenys des del passat mes de març, però no s'ha fet pública fins aquest dimarts al migdia. El portaveu d'Iniciativa-Entesa per Tortosa i també president d'ICV a les Terres de l'Ebre, Jaume Forcadell, ha anunciat que deixa la política municipal i també els seus càrrecs orgànics dintre de la formació ecosocialista. Forcadell ha comparegut davant dels mitjans de comunicació, en una cafeteria del centre de Tortosa, per confirmar la notícia que portava unes setmanes gestant-se: s'aparta de la política municipal i també de la presidència d'ICV a l'Ebre per "motius personals i professionals" que fan que siga del tot incompatible. De fet, ha explicat que canvia de residència i que se'n va a viure fora de Tortosa.

Forcadell, que enguany farà 36 anys, ara ja feia 10 anys que participava en la política tortosina i del territori, cinc dels quals com a regidor a l'Ajuntament de Tortosa. El seu lloc com a portaveu municipal serà ocupat pel número 2 de la llista d'ICV-Entesa per Tortosa, Jordi Jordan. De fet, Forcadell preveu que el seu últim ple com a regidor siga el proper 4 de juny, en la propera sessió ordinària del ple de l'Ajuntament. L'acta que quedarà alliberada amb la seua marxa serà ocupada per la número 3 en la llista d'ICV-Entesa per Tortosa, Cinta Galiana, que aquest dimarts també ha comparegut acompanyant Forcadell i Jordan.

El fins ara president d'ICV a les Terres de l'Ebre mantindrà la militància a la formació ecosocialista. La seua renúncia a l'Ajuntament de Tortosa és la segona d'aquest mandat per part d'un cap de llista a les eleccions municipals del passat 22 de maig del 2011, després que el socialista Joan Sabaté renunciés a prendre possessió de l'acta de regidor, quan el PSC va registrar una forta davallada electoral. Però el cas és molt diferent, ja que ICV va millorar resultats i va aconseguir passar d'un a dos regidors a Tortosa


7 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Ho lamento sinceramente. El nivell mig dels polítics locals i territorials baixarà.

    Res a dir si les raons, com sembla, son personals, o sobre tot si el porten a viure fora de Tortosa. Ara bé, les característiques del sistema també contribueixen a cert cansament i frustració, tot i no ser el cas. O sí ? Persones sense tanta validesa queden amagats en majories absolutes i altres, per raons de minories i majories, amb més iniciativa, empenta i capacitat, queden arraconades en llocs sense tanta possibilitat d’exercir en tota l’amplitut les seues potencialitats. Sense desmerèixer l'oposició però, evidentment, no és el mateix.
    Suposo que a més d’un ( sobre tot un ) contrincant polític, vindrà a ser som si li hagués post una altra gallina. Que s’aprofiti mentre vagin ponent.

    ResponElimina
  3. Et desitjo el millor, Jaume. Una abraçada...

    ResponElimina
  4. Collons, podrien anar-se'n uns altres, i los bons quedar-se. En fi, que li vaigue tot molt bé.

    ResponElimina
  5. Un de bo que tenien va i ho deixa...almenys sortirà en lo cap ben alt...espero que el Jordan estigue a l'altura de Forcadell, no ne tinc caire fe però...l'enhorabona al Forcadell per la seua trajectòria i el seu boon fer aquests añs.

    ResponElimina
  6. Hem de ser positius i pensar que els canvis són per a bé. Les dues persones que passaran a representar a ICV no les tinc molt tractades, encara que com m'interessa la política i els problemes de la ciutat, segueixo les seves trajectories i sovint hem coincidit en actes socials, culturals i reivindicatius. Crec que són dos persones molt vàlides per desenvolupar aquesta tasca, ja que s'interessen molt pels problemes dels tortosin i, al cap i a la fi, el que compta per ser un bon polític és estar en contacte amb el poble i conèixer els seus problemes, cosa que molts polítics no fan. Sols em queda dir que no canvien i que tinguen molta sort.

    ResponElimina
  7. Después de algún tiempo alejado de Tortosa, regreso ayer y me encuentro con esta desagradable notícia...

    El Sr. Forcadell ha sido uno de los pocos políticos tortosinos coherentes, por lo que resulta fácil decir que vamos a peor. De todas maneras, esperaremos a ver las actuaciones y planteamientos de los Sres. Jordán y Galiana para opinar si la nave de IC-V puede continuar siendo la capitana de una posible alternativa progresista al gobierno de la ciudad... como así esperamos muchos simpatizantes de izquierdas...

    Solamente desearle al Sr. Forcadell un gran acierto en su decisión, que suponemos muy bien pensada, y esperamos verle de nuevo en la vida política catalana, pues no lo imaginamos alejado al 100 por cien de estos menesteres...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta