8 de maig del 2012

El Campus de l’Ebre debatrà sobre les retallades



El Campus Terres de l’Ebre dedicarà la quinzena edició de la Trobada d’Economia que organitza la URV, el proper 16 de maig, a l’impacte de la crisi i de les polítiques d’austeritat en la redacció dels pressupostos públics. La XV Trobada d’Economia de les Terres de l’Ebre tindrà lloc a partir de les onze del matí a l’aula magna de l’edifici del Campus de les Terres de l’Ebre, organitzada per la Facultat d’Economia i Empresa, amb el títol Austeritat versus creixement. L’encarregat d’obrir la jornada serà Christian Duran, professor titular d’Economia Aplicada de la URV, amb una conferència sobre els pressupostos de l’Estat i l’endeutament públic. També hi parlarà José Antonio Herce, soci d’Analistas Financieros Internacionales, amb una xerrada sobre les conseqüències de l’excessiva dependència de les administracions públiques. El sotsdirector del campus i professor del Departament d’Economia, Xavier Farré, ha explicat a Canal 21 Ebre l’objectiu de la quinzena edició de la Trobada d’Economia de les Terres de l’Ebre. Una jornada oberta a tothom, i amb entrada gratuïta, i que debatrà una qüestió d’actualitat: si les polítiques públiques han d’estar fonamentades en l’austeritat o en les mesures de creixement, per reactivar l’economia.

El professor Xavier Farré ha participat en l’informatiu matinal Primera Columna, amb motiu d’una entrevista al costat d’una altra sotsdirectora del campus, Sara Romaguera. En aquest sentit, la sotsdirectora d’Infermeria també ha avançat la programació de la Diada d’Infermeria, que el campus de la URV a Tortosa celebrarà el proper 17 de maig amb una taula rodona sobre mobilitat laboral. A més, també hi haurà una conferència sobre infermeria i emprenedoria. De fet, Romaguera ha assenyalat que les infermeres i els estudiants que acaben Infermeria, a causa de les retallades en Salut, comencen a tenir problemes per trobar feina. Una situació que era impensable fa només dos anys, quan un estudi del Col·legi d’Infermeria fins i tot afirmava que les universitats no donaven a l’abast de formar nous professionals per atendre la demanda laboral.

D’altra banda, Farré i Romaguera han fet un balanç molt positiu d’aquest primer curs al nou edifici del Campus Terres de l’Ebre, al barri tortosí de Remolins. De fet, han explicat que la inauguració oficial del campus, prevista per al proper 14 de maig amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas, es podria ajornar encara uns dies per motius d’agenda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta