8 de maig del 2012

Ha de recórrer la Generalitat al Tribunal Constitucional, per defensar les competències catalanes?

En el programa d'aquest dimarts de Primera Columna, hem volgut preguntar els espectadors de Canal 21 Ebre si ha de recórrer la Generalitat al Tribunal Constitucional, per defensar les competències catalanes. El primer pas contra l'ofensiva recentralitzadora del govern espanyol serà portar al Consell de Garanties Estatutàries la retallada de 3.000 milions en ensenyament decidida a Madrid. De fet, el Consell de Garanties Estatutàries ja ha dictaminat també que la reforma laboral del Partit Popular ha envaït competències de la Generalitat en matèria de formació, tot i que abans de decidir-se a portar el tema al Constitucional, Convergència i Unió vol esperar a que s’acabe el debat de la llei a les Corts espanyoles. Finalment, com els vam explicar, el consell de ministres de divendres passat va retornar a l'Estat les competències sancionadores sobre les conques hidràuliques que travessen més d’una comunitat, que fins ara estaven en mans de les comunitats autònomes. Una decisió que, per a alguns partits catalans, també suposa una intromissió de les competències de la Generalitat, i que a més obre la porta a un nou intent de transvasament de l’Ebre. Però, en qualsevol cas, aquesta és la nostra pregunta del dia. Ha de recórrer la Generalitat al Tribunal Constitucional, per defensar les competències catalanes?


Imatge Elgovern.cat

7 comentaris:

  1. Anar al Tribunal Constitucional no servirà de res, doncs aquest tribunal no es ni lliure, ni plural ni independent ni just. Sempre es posa al costat de l'Estat Espanyol i de les grans empreses multinacionals. Ens ho ha demostrat. Per si algu no ho sabia, el TC fa 3 mesos ha tirat per terra les competencies municipals i autonomiques en materia de regular i controlar les antenes de telefonia móbil i també prohibeix baixar els limits de potencia de les esmentades antenes. Les operadores encara estan brindant amb xampany. I els ciutadans estem més desprotegits que mai!! Gràcies Tribunal Constitucional per haver-vos venut a les companyies telefóniques en lloc de exigir a les operadores que cumplixquen la Constitució (derecho a la vida, derecho a la salud, inviolabilidad del domicilio, etc).
    Ultimament les vostres sentencies fan ganes de vomitar. En el lloc oposat hi ha molts cientifics, advocats i afectats que han mostrat el seu rebuig i descontentament amb la sentencia del Tribunal Constitucional que no ha tingut en compte els efectes nocius de les radiofrecuencies en els humans i lliga de mans de braços als ajuntaments i a les autonomies que estaven més conscienciades amb el tema i havien elaborat normatives més protectores:
    http://www.cincodias.com/articulo/empresas/tc-sanciona-competencia-antenas-moviles-estado/20120216cdscdiemp_1/

    Per tant aquest tribunal está donant una molt mala imatge de la justicia espanyola. Estem en una pseudodemocracia o falsa democracia. En aquest país sembla que només hi ha justicia per als rics i poderosos. Les nostres vides no valen res.

    ResponElimina
  2. Tant de bo es poses al costat de l'Estat Espanyol. Passa que es posa al costat de l'Espanya central, centralista, no plural, i si t'encantes espanyolista.

    Canviant de tema, perdoneu-me la ironia però, potser si que això de les antenes afecta......

    ResponElimina
  3. Jotabe, les radiacions que emeten les antenes afecten més de lo que et penses, malgrat que les autoritats politiques i sanitaries ho volen tapar per un tema que mou massa diners. Com les ones electromagnetiques son invisibles i la gent no les percep no són conscients dels possibles efectes que poden tenir els camps electromagnetics en la seva salut. Aprofito la ocasió per comentar-te que si vius a la vora d'alguna antena de telefonia mòbil o simplement tens curiositat per saber quin nivell de radiació tens a casa teva pots solicitar una medició gratuita enviant un email a: antenestelefonia.tortosa@hotmail.es

    Ja s'ha detectat a l'interior de vivendes tortosines valors superiors als 1000 microvats per metre quadrat. Quan lo máxim recomanat a un dormitori, segons cientifics alemans independents, són 10 microvats.

    ResponElimina
  4. vanesa, com has arribat a la conclusió de que jo em penso que les radiacions de les antenes afecten menys del que ens afecten ?
    El que he insinuat, com és pot comprendre, és que els lectors de La Marfanta sabem de la vostra existència, el vostre bloc i la vostra adreça electrònica des de fa molt temps. Saber administrar correctament la vostra presencia us farà més creïbles. La sensació que queda ( amb raó o sense ) és d'una malaltissa obsessió.

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Si el govern espanyol no mos fot cas, s'ha d'anar al TC, però no olvidem qui són el TC... per tant, estic d'acord amb la Vanessa quan diu que no servirà de res, però per intentar-ho, tampoc passa res, no?
    l'autonomia que ens cal és la de Portugal

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta