15 de maig del 2012

Bel sosté que l'endeutament municipal de Tortosa serà el 2015 inferior al que va heretar el 2007



L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dilluns al vespre, amb un ple extraordinari, la concertació d'una operació de crèdit a llarg termini per valor de més de 12,6 milions d'euros. El préstec permetrà que la capital del Baix Ebre puga fer front al pagament de les factures pendents amb els seus proveïdors. L'acord s'ha adoptat amb els vots favorables dels 12 regidors de CiU, al govern municipal, i l'abstenció dels nou regidors restants. De fet, aquest préstec i el pla d'ajustament al qual està vinculat formen part del mecanisme de pagament i cancel·lació de deutes amb els proveïdors dels ajuntaments, previst en el Reial Decret 4/2012. El mes de març passat, Tortosa va reconèixer un deute de 13 milions d'euros amb els seus proveïdors, però ja es va anunciar que potser el crèdit que demanaria seria inferior. De fet, els drets reconeguts pendents de pagar per part de tercers ascendia a més de 14,1 milions d'euros. Una situació que constatava que la quantitat que el consistori tenia pendent de pagament era, en realitat, inferior a la que tenia pendent de cobrar.

Així ho ha destacat també l’alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel, que aquest dimarts ha estat en directe al plató de l’informatiu matinal Canal 21 Ebre. Segons Bel, aquesta era l’única solució possible per garantir el pagament als proveïdors.

En la mateixa entrevista, Bel ha remarcat que si l’Ajuntament de Tortosa compleix el pla d’ajustament pressupostari que acompanya la concertació del crèdit, l’endeutament municipal serà inferior que el que ell va heretar de l’anterior alcalde, quan va assolir el govern l’any 2007. Finalment, l’alcalde de Tortosa ha destacat que, durant els últims anys, l’Ajuntament ha fet tot un seguit d’obres que s’han pogut finançar en col·laboració amb les administracions superiors. I que ara només falta que les altres administracions paguen la part que els correspon. En aquest sentit, Bel ha posat l’exemple de les obres del pla integral del nucli antic, el Pincat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta