25 de maig del 2012

CiU pregunta el director de TV3 pels subtítols de l''Entrampats a l'Aldea'

El director de Televisió de Catalunya (TVC), Eugeni Sallent, ha aclarit aquest divendres al Parlament el per què de la polèmica subtitulació en català de part del reportatge 'Entrampats a l'Aldea', emès al programa '30 Minuts'. Com ja va fer el propi programa davant les crítiques que això va suscitar a través de les xarxes socials, Sallent ha reiterat que la decisió es va prendre per motius tècnics, i que no va tenir "res a veure" amb la hipotètica dificultat d'entendre la parla de les Terres de l'Ebre. "Un dels micros va fallar i, per això, no se sentia prou bé", ha detallat el director de TVC. Sallent ha afegit que la cadena "ha defensat sempre" les diverses parles de Catalunya, i que "ho continuarà fent".

A banda, Sallent ha defensat el "rigor i l'exigència" del reportatge emès pel '30 Minuts'. En aquest sentit, ha assegurat que la raó que va portar els responsables del programa a subtitular alguns dels testimonis que apareixien al reportatge va ser, doncs, tècnica. "Els subtítols es van considerar tècnics, i no per aclarir una parla que altres poden considerar difícil d'entendre", ha exposat. I per donar més força a aquest argument, ha recordat que el programa 'Terreny personal' va emetre pocs dies després un capítol centrat en les Terres de l'Ebre, en el qual no es va incloure cap tipus de subtitulació.

Sallent ha respost així a la pregunta que el grup parlamentari de CiU li ha formulat aquest divendres durant la sessió de control parlamentari a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, la primera que afrontava com a nou director de Televisió de Catalunya. Al seu torn, CiU ha plantejat la qüestió arrel de la polèmica que aquesta decisió va generar, primer a les xarxes socials, i que ha motivat diferens iniciatives parlamentàries del PSC i de Solidaritat Catalana per la Independència. De fet, el portaveu de Solidaritat, Alfons López Tena, ha afirmat aquest divendres a Canal 21 Ebre que no s'acaben de creure els criteris tècnics adduits per la direcció del '30 Minuts', i ara també pel director de Televisió de Catalunya. Sallent, però, ha subratllat que la seua voluntat està "lluny de voler crear una polèmica respecte aquest tema", i ha aprofitat per recordar que "TV3 sempre ha defensat les diverses parles de Catalunya i ho seguirà fent".

Imatge ACN

2 comentaris:

  1. ((*)) Molt poc serio. Normal que som lo pito del sereno de catalunya.

    ResponElimina
  2. Doncs deixeu-me dir que jo no veig que estigui fet am tanta mala intenció com es diu. Penso que potser és cert els problemes tècnics que diuen que van tenir i que no sempre hem d'estar a la defensiva.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta