14 de maig del 2012

Ha de reclamar Tortosa amb més contundència, els diners pendents del Pincat? #PrimeraColumna

Tortosa acabarà les actuacions previstes al pla integral del nucli antic (Pincat) a finals del 2013. L’Ajuntament ha decidit retardar la finalització de les obres, amb una nova pròrroga, ja que encara no sap quan la Generalitat podrà abonar la part del finançament que li pertoca. Per exemple, aquest dissabte l’Ajuntament ha pogut inaugurar les obres de la plaça de Sant Joan i el carrer Replà, però encara ha de cobrar uns cinc milions d’obres del Pincat. A més, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va detallar que, dels prop de 19 milions d’euros d'inversió que té el Pincat, encara queden pendents d'executar uns 2 milions d’euros. Per tant, Bel ha afirmat que no es poden arriscar a iniciar noves actuacions, tot i que l’Ajuntament té enllestits els projectes i moltes de les obres ja estan fins i tot adjudicades.

Precisament, en el programa d’avui de Primera Columna, hem volgut preguntar els espectadors de Canal 21 Ebre si hauria de prendre l’Ajuntament de Tortosa algun tipus de mesura més contundent, per reclamar els diners que la Generalitat no li ha pagat per cofinançar les actuacions de la llei de Barris. De fet, l’actual situació econòmica i les dificultats de tresoreria han fet que la Generalitat només haja abonat una tercera part del finançament que li correspon, és a dir, una tercera part dels 9,4 milions d’euros que havia d’aportar per al pla integral del nucli antic de Tortosa. Un Pincat que, segons la primera pròrroga, havia d’estar acabat durant l’any 2011. Per tant, aquesta és la nostra pregunta del dia. Ha de reclamar Tortosa amb més contundència els diners pendents del Pincat?



Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta