18 de maig del 2012

‘Els arxius de la PDE es trobaven en una vulnerabilitat molt alta’


El director de l’Arxiu Històric Comarcal de les Terres de l’Ebre, Albert Curto, ha destacat aquest divendres la importància de la cessió documental feta per la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE). Curto ha remarcat que els documents que va generar la plataforma fa 10 anys són fonamentals per entendre la història del territori, i que calia salvaguardar el seu testimoniatge, al marge de l’interès que puga despertar en el futur. En aquest sentit, durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, el director de l’Arxiu Històric Comarcal ha assenyalat que la documentació del moviment antitransvasament ja ha començat a despertar l’interès d’investigadors, periodistes i historiadors.

En la mateixa línia, Curto ha explicat que la documentació de la PDE es trobava en una situació de "vulnerabilitat molt alta", ja que els arxius del moviment antitransvasament estaven en mans de diferents persones, i els documents s’haguessen pogut disgregar o extraviar al cap dels anys. D’altra banda, el director de l’Arxiu Històric Comarcal de les Terres de l’Ebre ha afirmat que la donació de la PDE reuneix totes les condicions i els criteris que han hagut d’establir per fer-se càrrec de la seua salvaguarda, tenint en compte els problemes d’espai que tenen a la seu dels Reials Col·legis. Curto ha recordat que l’Arxiu Històric està ara mateix al 98% de la seua capacitat, i que la crisi econòmica ha obligat les administracions a ajornar la construcció d’un dipòsit auxiliar a Campredó.

Curto ha afegit que hi ha algunes alternatives per solucionar la falta d’espai a l’Arxiu Històric Comarcal de les Terres de l’Ebre. Així, ha explicat que hi ha la possibilitat d’optimitzar l’espai a les instal·lacions actuals dels Reials Col·legis, que no es pot ampliar perquè és un edifici històric. L’altra opció és aprofitar un terreny adjacent per fer una ampliació, tot i que es tracta d’un projecte encara molt incipient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta