18 de maig del 2012

Els Bombers ja donen per controlat l'incendi de Rasquera, el Perelló, Tivenys i Benifallet

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat, a les deu de la nit d'aquest dijous, l'incendi forestal que des de dimarts ha afectats els municipis de Rasquera, el Perelló, Benifallet i Tivenys, i que ha cremat poc més de 3.000 hectàrees. El foc, que ha entrat en fase de control a les set de la tarda, està ja completament assegurat, i tot el seu perímetre apagat. Tot i així, encara queden alguns punts calents a l'interior, i ara la tasca del dispositiu d'extinció se centra en revisar tota la superfície i anar remullant-la per evitar revifalles. A hores d'ara, de fet, són una seixantena els mitjans terrestres que hi ha treballant a la zona, però els Bombers preveuen anar retirant efectius a mesura que avance la nit.

Per la seua banda, la Direcció General de Protecció Civil ja ha rebaixat de fase d'emergència a fase d'alerta el pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat). La decisió s'ha pres d'acord amb l'operativa del cos de Bombers de la Generalitat, un cop els foc ha estat donat per controlat i els veïns desallotjats preventivament han pogut tornar a casa. Protecció Civil va activar l'Infocat dimarts, cap a dos quarts d'una del migdia.

De fet, el conseller d’Interior, Felip Puig, també havia anunciat al vespre que els veïns desallotjats de les seues masies també podien tornar a casa seua, alhora que també es reobria al trànsit la carretera TV-3022, entre Rasquera i el Perelló, tallada des de la matinada de dimecres. La millora de les condicions metereològiques va afavorir aquest dijous a la tarda que el foc entrés en fase de control. Els efectius dels Bombers continuaran treballant al llarg de la nit i també aquest proper divendes, fins que l’incendi forestal siga totalment controlat i extingit. En realitat, es vol evitar que hi haja cap rebrot i cap focus de foc, ja que per les concidions de la vegetació de la zona es podria produir. D’altra banda, sobre les causes de l’incendi, el conseller d’Interior va deixar clar que no tenen cap novetat sobre el possible origen del foc, i que en les properes hores els agents rurals analitzaran la zona i obriran una investigació.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta