17 de maig del 2012

Bernat Pellisa, alcalde de Rasquera: 'Ara toca tornar a començar'



L'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, ha titllat de "catàstrofe" els efectes de l'incendi forestal que crema a la serra de Cardó des de dimarts passat. Segons Pellisa, la pitjor part se l'han emportat els tres pastors que queden al poble, ja que s'han quedat sense les pastures per als seus ramats. Ahir ja es va començar a portar menjar als animals i, aquest dijous, els agents rurals i Mossos d'Esquadra han acompanyat els pastors i propietaris de les masies fins a les seues finques. "Ara toca tornar a començar, com disset anys enrere, i ho farem", ha afegit l'alcalde, tot recordant l'altre incendi forestal que va arrasar la serra de Cardó l'any 1995, i que va cremar més de 5.000 hectàrees.

D'altra  banda, Pellisa ha deixat clar que els animals, principalment exemplars de cabra blanca, poden subsistir amb el menjar que els hi ha portat durant dos o tres dies i, per tant, durant aquest cap de setmana es començarà el trasllat cap a altres zones de pastura que no han quedat afectades, del terme de Rasquera i també del terme de Tivenys. "Els animals estan estressats, ha entrat fum als corrals, però hem de gestionar-ho bé", ha afegit. Finalment, l'alcalde ha recorregut que els ànims dels veïns estan per terra, tot i que s'ha mostrat convençut de poder mantenir l'activitat ramadera al poble. "Són gent molt valenta, i tornarem a començar, segur", ha sentenciat. De fet, en els pròxims dies s'estudiarà amb els tècnics del Departament de Medi Ambient una possible repoblació de la zona. "Si hi ha pluges i la primavera és favorable tornarà a brotar, però el foc ha fet molt de mal", ha conclòs Pellisa.

Imatge ACN

1 comentari:

  1. Sembla un comentari amb mala llec, però no:
    L'Alcalde ja té excusa per no plegar, com va anunciar. " No seria just que ara, us deixes a l'estacada " . Mes o menys.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta