17 de maig del 2012

Comença la batalla final de l'incendi forestal de Rasquera i el Perelló



El foc de la serra de Cardó evoluciona favorablement. Durant la tarda d'aquest dijous, els Bombers de la Generalitat s'han mostrat prudents, però relativament optimistes respecte l'incendi forestal que ha afectat unes 3.000 hectàrees de Rasquera, el Perelló, Tivenys i Benifallet, tot i que encara no està controlat. Així, han seguit treballant amb una seixantena de dotacions terrestres, i des de primera hora del matí hi han pogut treballar quatre helicòpters bombarders i un helicòpter Kamov cedit pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, que ja s'ha retirat. Aquesta tarda treballen per tancar el perímetre a la zona de la serra del Boix, on el foc -que ja ha calcinat unes 2.800 hectàrees- es troba ara més actiu. Protecció Civil, però, manté activada la fase d'emergència del pla Infocat.

Per la seua banda, el conseller d'Interior, Felip Puig, es manté optimista i confia en tenir controlat l'incendi aquest mateix dijous. Puig ha assegurat aquet dijous al migdia que tot sembla indicat que s'està "a l'inici de la fi" pel control definitiu del foc, tot i que encara no està acabat de tancar tot el perímetre. A més, el conseller ha remarcat que la seua progressió és "més lenta" que en les jornades anteriors. Així, faltava acabar amb la zona del centre de l'incendi, a sota de la Creu de Santos, però malgrat que bufa el vent de marinada -més humit i favorable pel foc-, la boira baixa estava dificultant la intervenció dels mitjans aeris d'ala fixa -hidroavions i avions d'atac- a la serra de Cardó-Boix. És per això, que el conseller ha demanat la col·laboració d'un helicòpter del País Valencià. A banda, si les condicions meteorològiques es mantenen, es treballa amb la possibilitat que els desallotjats de Rasquera puguen retornar aquesta mateixa nit, un extrem que es confirmarà després de la reunió de seguiment de l'incendi prevista per dos quarts de set de la tarda. Pel que fa a les causes que haurien originat l'incendi, Puig ha assegurat que encara no hi ha novetats, i només es descarta la hipòtesi de la línia elèctrica. "Sembla que la zona on es va originar el foc, és una zona raonablement segura avui, i els agents rurals han començat a investigar", ha manifestat. "No tenim cap indici, no hi ha cap detingut ni imputat, i podria haver estat un accident fortuït, una imprudència, o una acció premeditada, però haurem d'esperar que els agents rurals aportin alguna línia d'investigació", ha conclòs.

D'altra banda, el perímetre del foc més proper a la carretera i als municipis de Rasquera i el Perelló es manté estable, segons han inforamt els Bombers. El front que continua actiu està situat a la zona de la serra del Boix. Es tracta d'una zona de difícil accés, on només hi poden treballar mitjans aeris o personal que s'hi ha desplaçat helitransportat amb helicòpter o a peu, després de caminar una hora per fer tasques d'extinció amb eines manuals. Els mitjans aeris que han pogut desplaçar-se a l'incendi concentren les seues tasques precisament en aquesta zona, al sud de la serra del Boix, per tancar el flanc i poder assegurar tot el perímetre. Tot i així, es prioritzen els recursos per reforçar la seguretat dels efectius que estan treballant per terra. La resta de mitjans aeris, els avions de vigilància i atac i els hidroavions, no han pogut enlairar-se al matí a causa de la boira que hi havia a la zona. A la tarda, però, dos avions de vigilància i atac s'han incorporat a les tasques d'extinció i també s'ha incorporat un helicòpter Kamov provinent de València i un helicòpter cedit per la Unitat Militar d'Emergències (UME).

Imatge Protecció Civil, a Twitter

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta