28 de maig del 2012

ERC exigeix la compareixença del ministre d'Indústria pel projecte Castor

Esquerra ha iniciat una ofensiva parlamentària per aclarir la situació real del projecte Castor, el magatzem submarí de gas que està a punt d'entrar en funcionament davant de la costa de Vinaròs però molt a prop d'Alcanar. De fet, la promotora Escal UGS té previst finalitzar les obres de construcció i condicionament aquest dimarts, després de tres anys d’obres, i començar a injectar el gas al subsòl marí a partir del proper 15 de juny, un parell de mesos després del previst. Així, després de reunir-se el 3 de maig passat amb la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, el diputat republicà Alfred Bosch ha anunciat que demanarà la compareixença del ministre d'Indústria, José Manuel Soria, perquè explique els interrogants que s'han formulat des dels diferents grups d'oposició del territori. De la mateixa manera, també es registraran vuit preguntes d'acord amb les preocupacions que la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sènia ha fet arribar als republicans.

Així, Bosch vol saber si l'empresa va demanar "l'informe previ" necessari, no només al govern valencià, sinó a la Generalitat de Catalunya. En cas contrari, el diputat d'ERC vol aclarir "quines responsabilitats es deriven de la seva omissió". A més a més, ERC també vol que s'aclarisca quina ha estat la desviació del cost real de l'obra, i per què aquests canvis no van provocar una "revocació immediata de la concessió". De fet, si el pressupost inicial era de 500 milions d’euros, el cost final del projecte Castor ha estat de gairebé 1.300 milions d’euros. Un sobrecost que ha provocat que el nou govern de l’Estat tinga previst fer una auditoria per determinar els motius de l’encariment de l’obra. A més, ERC també vol saber si Escal UGS ha presentat el preceptiu pla de desmantellament de les instal·lacions, i també quin és el cost total de les amortitzacions de la infraestructura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta