23 de maig del 2012

ERC portarà l'incendi de Cardó al Parlament

Els alcaldes de Rasquera, Benifallet i el Perelló van reunir-se ahir a la tarda amb el president d’Esquerra, Oriol Junqueras, i van assenyalar que la manca de recursos públics per gestionar la serra de Cardó és una de les causes que va fer que l’incendi de la setmana passada acabés cremant més de 3.000 hectàrees. En aquest sentit, el president d’Esquerra va anunciar que els republicans demanaran la compareixença al Parlament dels conseller implicats, perquè expliquen si s’han complert les mesures i les recomanacions acordades arran de la comissió parlamentària que va investigar l’incendi d’Horta de Sant Joan del passat 2009.

Junqueras, després d’agrair la feina dels cossos d’extinció i destacar la feina "modèlica" feta pels ajuntaments a l’hora de gestionar la seua massa forestal, ha lamentat que "malgrat la feina feta durant molt de temps i els plans forestals aprovats, sempre han faltat els recursos necessaris per part de les administracions, perquè aquests plans fossin del tot efectius". Per al president d’ERC, "ara la gran qüestió que tenim plantejada és com evitar en el futur que es produeixi un altre incendi, perquè en els últims 50 anys aquestes terres han patit quatre grans incendis". Segons Junqueras, "és clau insistir en les mesures de prevenció i de gestió de la massa forestal per aconseguir reduir al màxim possible el perill i el risc de gran incendi, sobretot en municipis en què s’ha optat per la gestió del territori i que necessiten aquest territori per sortir-se’n i donar oportunitats de futur". Per tot plegat, el grup parlament d’ERC demanarà ‘la compareixença al Parlament de Catalunya dels consellers que tenen responsabilitats sobre les àrees de prevenció, extinció i actuació immediata després de l’incendi’. A més, Junqueras va afirmar que a ERC volen saber "com s’han gestionat les recomanacions aprovades a la Comissió Parlamentària sobre l’Incendi d’Horta de Sant Joan", i "quines s’han adoptat tant en els àmbits de la prevenció i l’extinció com en la gestió immediatament després de l’incendi".

Imatge ERC Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta