23 de maig del 2012

Deltebre potenciarà fires de turisme, les tradicions i els productes locals



El regidor de Cultura, Educació i Comunicació de Deltebre, Joan Alginet, ha fet aquest dimecres un balanç molt positiu de les festes de la Segregació, que la població ha celebrat el passat cap de setmana per commemorar els 35 anys de la seua independència respecte de Tortosa. Unes festes de la Segregació que també han servit per trobar una alternativa a Deltafira, la fira multisectorial que Deltebre ha deixat de celebrar a causa de la crisi. Segons Alginet, la necessitat de reformular Deltafira formava part dels programes electorals d’Esquerra i del PSC, així com del pacte de govern que es va tancar després de les eleccions municipals de fa un any. El regidor socialista ha remarcat que l’organització de les festes de la Segregació ha estat el primer pas per buscar un altre model firal, més especialitzat en les tradicions, el turisme, i la promoció dels productes del Delta i de la resta del territori.

De fet, en el marc de les festes de la Segregació s’ha pogut fer la inauguració del centre de la tecnificació de la piragua. Durant una entrevista en l’informatiu matinal Primera Columna, Alginet ha explicat que les noves instal·lacions serveixen per seguir potenciant Deltebre com a “capital del Delta”, i perquè el municipi puga “donar la cara al riu” per aprofitar-lo des del punt de vista turístic, esportiu i social. En la mateixa entrevista, el regidor de Cultura, Educació i Comunicació ha celebrat l’acord entre l’Ajuntament de Deltebre i la Generalitat per finançar les obres del centre de tecnificació de piragüisme.

D’altra banda, en canvi, Alginet sí que ha lamentat la indefinició del Departament d’Ensenyament a l’hora de fixar els ajuts per alumne de les llars d’infants municipals. A Deltebre, l’escola bressol L’Hortet té un centenar de xiquets i xiquetes matriculats, i l’any passat l’Ajuntament va haver d’aportar-hi 20.000 euros de manera sobrevinguda, després que Ensenyament els reduís la subvenció. Enguany, el consistori es planteja una pujada de les taxes de la llar d’infants de 17 euros, que se sumaran als 7 euros que ja havia incrementat, en contra de la voluntat de l’equip de govern.

En aquest sentit, Alginet ha fet notar que a l’Ajuntament de Deltebre tenen la mateixa preocupació que ja han expressat les entitats municipalistes de Catalunya. A més, el regidor d’Educació ha recordat que també és greu que s’hagen suprimit les subvencions a les llars d’infants, i que en canvi no s’hagen tocat les aportacions de la Generalitat a les escoles bressol privades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta