1 de maig del 2012

Fira de Tortosa promourà un Saló del Turisme i 'acostarà' Expoebre al centre



El turisme passarà a tenir un pes específic en les properes edicions d'Expoebre, fins al punt de crear un Saló del Turisme integrat dins de la fira multisectorial, però amb un pes més important respecte les altres activitats econòmiques. Aquest és el principal missatge que ha adreçat avui l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, en la primera valoració de la 68a fira Expoebre que s'ha tancat aquest dimarts. Bel ha assenyalat que enguany Expoebre havia introduït alguns canvis en el discurs expositiu, tot ordenant sectors i potenciant activitats ja presents en edicions passades, com l'emprenedoria, l'artesania o el medi ambient. També s'ha creat un espai específic per a expositors relacionats amb el turisme, una iniciativa que no només tindrà continuïtat, sinó que hi ha una aposta decidida per fer-la créixer. "El turisme té molt de potencial com a sector estratègic, i aquesta és una de les línies de treball de l'Ajuntament de Tortosa. Per aquest motiu, i vist el resultat d'enguany, ens plantegem impulsar-ho i crear un Saló del Turisme integrat dins d'Expobre", ha afirmat l'alcalde. Un sector, ha recordat Bel, que lliga clarament amb la gratuïtat de l'entrada que s'ha aplicat enguany, i que tot fa pensar que es mantindrà l'any vinent. "S'ha demostrat un bon revulsiu per atreure visitants i omplir la fira", ha conclòs.

Apropar l'Expoebre al centre de Tortosa · D'altra banda, una altra de les línies de treball de Fira Tortosa és connectar el pavelló firal amb el centre urbà de la ciutat, tot aprofitant el passeig fluvial per ubicar-hi expositors. D'aquesta manera, l'antic Escorxador ja seria un dels punts d'entrada a Expoebre. "És una manera d'acostar la fira a la ciutat, i d'afavorir la vinguda de visitants a peu", ha assenyalat l'alcalde, després de recordar que -malgrat les 250 noves places gratuïtes d'aparcament i el transport gratuït en bus- la densitat circulatòria ha estat important en alguns moments.

Concurs de novetats de productes i millors estands · A banda, un dels últims actes d'Expoebre ha estat el lliurament dels premis del 30 Concurs de novetats de productes i estands. El premi al millor producte o servei sostenible ha estat per a l'estufa Clementi multicombustible de Comercial Esteller, el primer accèssit per al reactor mòbil d'Assessoria Milian, i el segon accèssit per al cicle integral de la biomassa de Biomassa de l'Ebre. El primer al millor estand ha estat per a Sègula Films, el primer accèssit per a Calaix de Sastre, i el segon accèssit per a Llatje Electroconfort. Finalment, el premi al millor producte o servei ha anat a parar al cotxe de passeig Origami de Yoli Bebés, el primer accèssit ha estat per a seguretat amb generador de boira de l'empresa Segur-Món, i el segon accèssit per al matalàs Sealy de Matalasseria La Rosa.

Dia de les Terres de l'Ebre · Aquest matí, en el marc de la celebració del Dia de les Terres de l'Ebre, ha visitat la fira el president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Jordi Jardí, ja que aquesta era la comarca invitada en l'Expoebre 2012. Jardí ha estat acompanyat per l'alcalde de Tortosa, pel president de Fira Tortosa, pels presidents dels consells comarcals del Baix Ebre, Montsià i Terra Alta, així com per diversos alcaldes, regidors i diputats. En el moment dels parlaments, el president del Consell de la Ribera ha fet una encesa defensa del model de productor energètic associat a la seva comarca. "Volem continuar sent el combustible del motor de Catalunya", ha afirmat Jardí en la seua presentació.

També avui s'ha hissat la bandera de la Creu Roja, en un acte ja tradicional que compta amb la presència del president de Creu Roja Tortosa, Josep Anguera. Enguany, el director de l'institut Cristòfol Despuig, Josep Ramon Subirats, ha lliurat els 620 euros que els alumnes d'aquest centre han recaptat en un sorteig solidari dissenyat per captar fons per a Creu Roja. La jornada de cloenda de la fira també ha comptat amb la presència de la Universitat Rovira i Virgili (URV), que ha aprofitat la seva estada a Expoebre per presentar els cursos de la Universitat d'Estiu de les Terres de l'Ebre (UETE).

Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta