30 de maig del 2012

Junqueras (ERC) vincula l'assoliment d'un estat propi amb el blindatge de l'Ebre

El president d’ERC, Oriol Junqueras, va visitar ahir dimarts les  Terres de l'Ebre per reunir-se amb els dirigents de la Cooperativa Arrossaires del Delta de l’Ebre i pronunciar a la Cambra de Comerç de Tortosa la conferència ‘Propostes per sortir de la crisi. Un New Deal per a Catalunya’, en una sala d'actes plena i amb una presència destacada del món empresarial i econòmic del territori. Minuts abans, però, Junqueras va denunciar l’absència dels representants del Ministeri de Medi Ambient i de la CHE a la reunió de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre. Segons el president d'Esquerra, "les intencions del Govern espanyol sobre el riu Ebre són tan terribles com ho eren l’any 2004 i, per tant, representa una amenaça permanent per als interessos del riu Ebre, el Delta i el conjunt de Catalunya". Per Junqueras, "possiblement la manera més efectiva de defensar-nos siga la mobilització social, però també actuant davant les institucions europees". Tanmateix, ha recordat que "l’Estat espanyol és una màquina d’incomplir directives comunitàries europees". Per tant, Junqueras va deixar clar que "l’única garantia definitiva per defensar els interessos de les Terres de l’Ebre, el cabal ecològic del riu Ebre i el futur del Delta és que Catalunya sigui un estat".

D'altra banda, Junqueras va desgranar pedagògicament les propostes per sortir de la crisi, i va destacar, sobretot, la importància de tenir una Agència Tributària pròpia. "El model autonòmic del cafè per a tothom és insostenible. La millor forma de garantir l’estabilitat pressupostària és que qui gasti sigui alhora qui ingressa i recapta, o sigui, la independència fiscal a partir del concert econòmic", va afirmar, només unes hores abans de l'inici de la cimera del pacte fiscal que ha convocat el president Artur Mas. De la mateixa manera, Junqueras també va reclamar un ampli consens social i polític i cercar la complicitat internacional. Per al president d'Esquerra, les propostes per sortir de la crisi passen per la voluntat de construir i liderar un projecte propi, i va definir el New Deal per a Catalunya com un "compromís col·lectiu de la societat catalana, mitjançant lideratges compartits entre els partits, els agents socials i la societat civil". Segons Junqueras, el problema de Catalunya no és només que no té estat, sinó que té un estat en contra, i l’única Catalunya viable per sortir de la crisi és la Catalunya independent.

Imatge ERC Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta