30 de maig del 2012

Adam Tomàs (ERC): 'La mobilització social per l'Ebre ha d'implicar tot el país'



L’assoliment d’un estat propi per a Catalunya és l’única garantia per defensar el cabal ecològic de l’Ebre i el futur del Delta. Així ho va afirmar el president d’Esquerra, Oriol Junqueras, durant una conferència que va pronunciar dimarts al vespre a la Cambra de Comerç de Tortosa, per presentar al territori les seues propostes per traure Catalunya de la crisi. I en aquesta mateixa línia s’ha expressat també aquest dimecres el portaveu de la federació d’Esquerra a les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs, durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna. De fet, Tomàs ha advertit que ara Catalunya no compta a l’hora de decidir alguna cosa sobre el futur de l’Ebre i el Delta, i que fins i tot l’Estat espanyol és qui té veu única a la Unió Europea, tot i que estiga incomplint la directiva marc de l’Aigua.

En la mateixa entrevista a Canal 21, Tomàs ha lamentat l’absència dels representants de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre a la reunió de divendres passat de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre, en què havia de discutir-se sobre el nou cabal ambiental del tram final del riu. Segons el portaveu republicà, al Partit Popular es pensen que la majoria absoluta els dóna força per cometre la “irresponsabilitat” i la “falta de respecte” de no assistir a la Comissió per la Sostenibilitat.

Segons Adam Tomàs, la veritable intenció del Partit Popular amb la retallada al cabal ecològic es ressuscitar el transvasament de l’Ebre. En aquest sentit, el portaveu d’Esquerra al territori ha afirmat que l’única manera d’aturar els plans del govern del govern de l’Estat és estendre la mobilització social al conjunt de Catalunya, ja que la defensa de l’Ebre ha de tornar a ser una qüestió de país.

Finalment, Tomàs ha celebrat la posició del govern català en contra dels transvasaments de l’Ebre i en la defensa d’un cabal òptim per al tram final del riu. Però el portaveu d’Esquerra s’ha preguntat si el gir antitransvasament de CiU respon al fet que fa 10 anys van perdre molt de suport electoral a les Terres de l’Ebre, pel seu suport al Plan Hidrológico Nacional (PHN) de l’anterior govern del PP.

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta