30 de maig del 2012

Denuncien que la URV ha impedit la tancada al campus de Tortosa per evitar la protesta dels estudiants

El sindicat FETE-UGT ha lamentat aque els agents de seguretat del Campus Terres de l'Ebre de la URV, on a partir de les 20.00 hores estava previst que se celebrés una assemblea d’estudiants i s’inicés una tancada en protesta per les retallades en l'àmbit universitari, hagen impedit des de primera hora de la tarda l’accés. Segons fonts oficials pel sindicat, “per raons de seguretat”. En aquest sentit, els estudiants i professors han decidit desplaçar l’assemblea a l'Institut Cristòfol Despuig, que juntament amb l'Institut de l'Ebre estan secudant les seues respectives tancades en defensa de l'ensenyament públic i de qualitat. Però els alumnes i personal del campus de la URV tampoc ha pogut accedir a l'institut Cristòfol Despuig, segons informa Periodisme Juvenil. "Des de la FETE-UGT entenem que aquesta acció del tot desproporcionada respon a una represàlia per les accions de protesta protagonitzades pels estudiants durant la inauguració d'aquest campus el passat 16 de maig i exigim que el govern garanteixi la llibertat d’expressió dels estudiants i els docent", han conclòs en un comunicat.

Per la seau banda, CCOO també ha volgut lamentar "l'actitud intolerant i autoritària de la direcció de la URV". Segons el sindicat, la URV "ha ordenat fer fora a les cinc de la tarda a tot el personal i alumnes del campus de l’Ebre", i tot seguit "ha procedit al tancament de l’edifici per evitar que entressin els alumnes". A través d'un comunicat, CCOO ha afirmat que és "incomprensible" i "impresentable" la decisió de la URV, "per tal d’evitar que els alumnes es tanquessin i passessin la nit al centre amb motiu de protesta per les retallades anunciades en Educació i l’augment de les taxes universitàries". "No entenem la decisió de la URV, quan a Tarragona els alumnes s’han tancat durant tres dies i tres nits sense incidents i, de fet, l’únic que pretenen els estudiants és fer palès la seva indignació per l’increment desmesurat de les taxes i per les retallades, a l’igual que han fet els rectors de totes les universitats catalanes plantant fa uns dies al ministre Wert", ha assenyalat Marisa Panisello, delegada de CCOO a la URV. En aquest sentit, CCOO ha anunciat que assistiria a l’assamblea que havien de realitzar els estudiants a les portes del campus de la URV a Tortosa, per expressar el seu suport als estudiants. A més, també ha avançat que demanarà explicacions a la direcció del centre, per conèixer els motius exactes del desallotjament i el tancament del campus ebrenc.



Imatge Dennis Colomé Borràs, a Facebook
Vídeo Periodisme Juvenil, a YouTube

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta