30 de maig del 2012

El casal Panxampla i Maulets se solidaritzen amb Andreu Curto, detingut pels incidents del 29-M

El Casal Popular Panxampla de Tortosa ha emès aquest dimecres un comunicat per expressar el seu "suport i total solidaritat" amb el jove Andreu Curto Baiges, "així com amb la resta de persones detingudes i denunciades arran de les mobilitzacions de la vaga general del 29 de març passat". El jove tortosí -al centre de la imatge, en una fotografia d'arxiu- ha estat un dels quatre nous detinguts dels quals els Mossos d'Esquadra han informat aquest mateix dimecres. Fins ara, els Mossos ja han detingut 99 persones a Catalunya relacionades amb els "disturbis" produïts durant la jornada de vaga general. En concret, les detencions d'avui s'han fet a Barcelona i a la Garriga, des de primera hora del matí.

Segons la nota emesa pels Mossos, el detingut hauria efectuat danys a vehicles d’un taller, tot coaccionant al propietari d’aquest local per tal que tanqués l’establiment. Curto, que té 22 anys, ttambé hauria participat en diversos actes de violència urbana, tot causant danys en diversos establiments, així com a la seu de Foment de Treball i en una entitat financera. De la mateixa manera, segons la policia, també hauria aprofitat per sostreure productes d’un supermercat. Els Mossos d'Esquadra han assenyalat que el detingut té antecedents policials per coaccions, danys, resistència i desobediència a agents de l’autoritat i desordres públics. Així, se li imputen el delicte continuat de desordres públics, de coaccions greus, de robatori amb violència i/o intimidació, delicte contra els drets, fonamentals i llibertats públiques, de danys, i delicte de pertinença a grup criminal.

Davant d'aquesta detenció, des del Casal Popular Panxampla han volgut denunciar la "deriva repressiva del govern de la Generalitat de Catalunya i la criminalització creixent envers totes les persones i col·lectius que alcen la veu per defensar els nostres drets". El casal Panxampla ha assenyalat que les actuacions demostren un "doble raser de la justícia": "mentre es reprimeixen joves compromesos, els culpables d’aquesta crisi continuen actuant impunement arruïnant el futur del nostre país". En aquest sentit, el casal Panxampla ha demanat a la població de les Terres de l’Ebre que se solidaritze "vers les persones que estan patint la repressió d’aquest, cada cop més clar, estat policial”.

D'altra banda, Maulets de les Terres de l'Ebre també s'ha solidaritzat amb Andreu Curto, militant de l'assemblea territorial de l'organització independentista, i amb la resta de detinguts, i n'ha exigit el seu "alliberament immediat". Segons ha explicat Maulets a través d'un comunicat, la detenció del jove tortosí s'ha produït al barri de Sants de Barcelona.

Imatge Casal Popular Panxampla

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta