2 de maig del 2012

Miró (UGT) qüestiona la celebració de l’Expoebre l’1 de maig



El dirigent sindical recorda que l’acumulació d’actes al voltant del Primer de Maig té un origen franquista  ·

El secretari general de la UGT a les Terres de l’Ebre, Wifredo Miró, ha reiterat aquest dimecres les seues crítiques a l’Ajuntament de Tortosa, per haver fet coincidir la celebració de la Cursa Popular i de la Caminada Ciutat de Tortosa, a la mateixa hora i en el mateix recorregut, amb la manifestació que els sindicats havien convocat amb motiu del Primer de Maig. Però durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna, Miró ha qüestionat també la coincidència de fira multisectorial Expoebre amb la celebració a Tortosa del Dia Internacional del Treballador. Així, el dirigent sindical ha recordat que l’acumulació d’altres actes al voltant del Primer de Maig té el seu origen durant el franquisme, i que la mateixa Expoebre, que abans se celebrava a l’octubre, es va canviar l'any 1944 als voltants de l’1 de maig, amb una clara intencionalitat política. En concret, durant la dictadura es feien les anomenades Demostracions de l’1 de maig, que el general Franco presidia a l’estadi Santiago Bernabéu amb nombroses actuacions gimnàstiques i folklòriques.

En la mateixa entrevista, Miró ha fet una valoració molt positiva de la participació que es va aconseguir amb motiu del Dia Internacional del Treballador en la manifestació de Tortosa. Però el dirigent de la UGT ha acusat el govern municipal de Tortosa d’haver “contraprogramat” la manifestació del Primer de Maig amb la prova esportiva. Miró ha afirmat que no vol cap polèmica amb l’alcalde de Tortosa, però ha assegurat que "hi ha regidors que en lloc de solucionar els problemes, els creen". De fet, segons el dirigent de la UGT, el que més ha molestat els sindicats va ser haver de compartir els carrils de l’avinguda de la Generalitat amb la cursa d’atletisme. En aquesta línia, Miró ha afirmat que és "molta casualitat" que la Policia Local haja afirmat que només 550 persones van assistir a la manifestació de Tortosa, i no un miler com han remarcat els sindicats, mentre que hi havia 836 inscrits a la cursa popular.

3 comentaris:

  1. D'acord en les protestes per la sospitosa coincidència de la cursa amb la manifestació, en una maniobra molt típica del Bel.lisme, però lo del primer de Maig i la fira me pareix desbarrar una mica, no sé a que vé a compte de treure a Franco en aquesta qüestió, no seria més lògic pensar de que se celebra al voltant del Primer de Maig per la coincidència d'un festiu i per tant més possibilitats de visitants, millor que mire cap al present que prou faena té i dixe de treure los cadàvers de l'armari...

    ResponElimina
  2. Miró ja no sap que fer...

    ResponElimina
  3. Aquest home té la corda més llarga a la UGT que el mateix Franco va tenir a Espanya! Passen alcaldes, passen Presidents de Govern, però ell al mateix lloc!!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta