2 de maig del 2012

Riba-roja d'Ebre projecta una central hidroelètrica reversible per al 2019

El projecte de central hidroelèctrica reversible prevista als municipis de Riba-roja d'Ebre i la Fatarella podria començar a funcionar de forma efectiva l'any 2019, segons han informat els alcaldes de les dues poblacions a la Mesa d'Alcaldes per al Desenvolupament de l'Energia (MADE) que es van reunir dilluns a la tarda. El calendari de treball presentat a MADE preveu que els tràmits del projecte es puguen allargar fins l'any 2014 o 2015. El president de la mesa i alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, va destacar que el volum d'inversió previst, uns 2.000 milions d'euros, és equiparable al que va suposar la construcció de les nuclears d'Ascó.

Una central hidroelèctrica reversible, a diferència d'una convencional, el que fa és turbinar aigua per produir electricitat quan li fa falta o bombejar cabals a un embassament superior, quan hi ha excedents elèctrics a la xarxa. Aquesta particularitat permet emmagatzemar l'energia. Per la seua banda, segons ha confirmat l'alcalde riba-rogenc, Antonio Suárez, la nova hidroelèctrica podria produir fins a 3.000 megawatts de potència, és a dir, com tres reactors nuclears. Sobre el projecte, que es troba en una fase molt embrionària, Suárez també ha avançat que el promouria la filial d'una empresa de capital català. L'alcalde de Riba-roja d'Ebre ha iniciat contactes amb la Generalitat i assegura que fa molt temps que es treballa per tenir el consens del territori. Tot i que no està quantificada, la construcció de la nova central generaria molts llocs de treball.



Imatge Hilberg a Panoramio

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta