2 de maig del 2012

La XI Assemblea de la PDE serà el 12 de maig, amb el nou cabal ambiental com a punt principal

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ja sap quan serà l’onzena assemblea general del moviment social en contra dels transvasaments. Serà el proper 12 de maig, a la sala gran de l’auditori de Tortosa, a partir de les vuit del vespre. La Plataforma va donar a conèixer la data de l’onzena assemblea general tot aprofitant el seu estand a la fira multisectorial Expoebre. A més, la PDE ha reclamat la convocatòria urgent de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre, després de conèixer la proposta de nou cabal ambiental que ha fet el govern de l’Estat a través de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE). En aquest sentit, el portaveu Manolo Tomàs ha reclamat la col·laboració de tots els partits i de les institucions del territori per aconseguir canviar el nou pla de conca amb el nou cabal ambiental, tot deixant de banda la política d’aparador i de declaracions. Segons Tomàs, cal una “posició de territori” en defensa del cabal necessari per a l’Ebre i per al Delta.

D’altra banda, les reaccions polítiques al nou cabal ambiental de l’Ebre han continuat durant aquest llarg pont de l’1 de Maig. D’una banda, CiU va anunciar dilluns que demanarà la compareixença urgent del secretari d’Estat de Medi Ambient, perquè aclarisca quin és el cabal ambiental de l’Ebre previst en el nou pla de conca. Per la seua banda, el consell de federació del PSC va afirmar dissabte, reunit a Móra d’Ebre, que intensificarà les accions per aconseguir la retirada immediata de la proposta de nou cabal ambiental per al tram final del riu. El socialistes presentaran diverses iniciatives al Parlament de Catalunya i a la Unió Europea, però també en els ajuntaments i consells comarcals de les Terres de l’Ebre. A més, la primera secretària del PSC ebrenc, Núria Ventura, ha ofert unitat a CiU, per defensar un veritable cabal ecològic per a l’Ebre i el Delta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta