22 de maig del 2012

Rasquera, el Perelló, Tivenys i Benifallet demanaran ajuts per a la serra de Cardó



Els alcaldes de Rasquera, el Perelló i Tivenys han anunciat que reclamaran ajuts per recuperar la zona afectada per l'incendi de la serra de Cardó, una àrea forestal que ja va ser arrasada fa disset anys. Així, a més de les indemnitzacions per als afectats, ara també exigiran a la Generalitat ajuts per recuperar la serra de Cardó-Boix, amb l’objectiu d’evitar un altre incendi com el que ha acabat cremant més de 3.000 hectàrees. En aquest sentit, l’alcalde de Benifallet, el republicà Jordi Monclús, també ha anunciat aquest dimarts que el seu ajuntament també reclamarà ajuts, tot i que la superfície afectada al seu terme municipal per l’incendi ha estat molt menor, d’un miler de metres quadrats. De fet, durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Monclús ha explicat que aquest dimarts també rebran la visita del president d’Esquerra, Oriol Junqueras, per veure com els ajuntaments de Rasquera, el Perelló i Benifallet, governats pels republicans, poden definir una estratègia conjunta.

Durant la mateixa entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna, l’alcalde de Benifallet ha explicat que el moment de més nerviosisme a la població va ser quan el foc va traspassar la carena i va començar a baixar cap a la zona propera a l’antic balneari. De fet, Monclús ha advertit que si l’incendi s’hagués escampat més cap a Benifallet, hauria pogut afectar el projecte turístic que impulsa el grup Pasqual a la serra de Cardó. A més, l’alcalde ha explicat que la previsió de l’Ajuntament i del grup Pasqual és fer accions conjuntes de gestió forestal, per evitar futurs incendis, quan es puga posar en marxa el complex turístic de l’antic balneari.

D’altra banda, Monclús ha lamentat que la crisi econòmica haja afectat el desenvolupament del consorci de protecció de la serra de Cardó, que els ajuntaments de Rasquera, Benifallet, Tivenys, el Perelló, Tortosa i l’Ametlla de Mar estaven tirant endavant amb el suport dels consells comarcals del Baix Ebre i de la Ribera d’Ebre. Segons l’alcalde de Benifallet, el consorci era una bona eina per millorar la gestió forestal.

Mentrestant, els agents rurals continuen investigant les causes de l'incendi, a la zona de la Font del Teix. Al mateix temps, els Mossos d'Esquadra també estudien la relació del sinistre amb els diversos robatoris que s’han produït en una dotzena de masos de Rasquera durant els dies del foc, però també durant els dies previs a l’incendi. De fet, cada vegada pren més força la hipòtesi que l’incendi podria tenir el seu origen en l’onada de robatoris que van registrar-se a la zona en els dies previs i mentre el foc ja s’escampava per la serra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta