22 de maig del 2012

L’alcalde de Benifallet defensa la construcció d'assuts a l’Ebre per millorar la navegació fluvial



L’alcalde de Benifallet, el republicà Jordi Monclús, ha defensat aquest dimarts la construcció de nous assuts al tram final del riu, que puguen servir per millorar la navegació fluvial per l’Ebre. Monclús ha explicat que problemes com el poc cabal del riu i la presència excessiva d’algues els preocupen, però que el llagut turístic de l’Ajuntament de Benifallet pot navegar amb una certa facilitat gràcies a la làmina d’aigua que garanteix l’existència de l’assut de Xerta. L’alcalde de Benifallet ha fet aquestes declaracions durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre. Segons l’alcalde de Benifallet, el projecte que fa temps que reivindica la Cambra de Comerç de Tortosa és necessari, si realment es vol aprofitar des del punt de vista turístic la via navegable de l’Ebre.

En concret, la Cambra de Comerç de Tortosa reclamava la construcció de fins a tres assuts en el tram inferior de l’Ebre, per garantir la navegació fluvial amb una làmina d’aigua suficient. La Cambra tortosina va presentar l’any 2007 un informe per defensar la viabilitat del projecte, que també feia necessària la construcció de tres petites centrals hidroelèctriques com la de Xerta. La primera, entre Garcia i Ascó; la segona, entre Benifallet i Miravet, i la tercera, entre Amposta i Tortosa, a l’alçada de Campredó. Aquestes rescloses o salts d'aigua haurien de tenir dos metres d'alçada per garantir el calat de les embarcacions, i la seua construcció aniria a càrrec de la inversió privada. L’informe també fixava una inversió pública que s’apropava als 39 milions d’euros, ja que caldria fer dues sortides artificials al mar, una a través del canal de navegació Carles III, a la Ràpita, i l’altra entre Deltebre i la punta del Fangar, a l’Ampolla, a més de diversos embarcadors, ports esportius i marines seques.

2 comentaris:

  1. Un altre al que els interessos privats li han begut l'enteniment.
    Que no home, que no! Que lo problema de l'Ebre és la manca de cabals l li afegim el dels sediments, ara en mans d'ENDESA-ENEL, que com qualsevol empresa privada mira només pels seus interessos.
    Mercaders d'aigua, i la llista és llarga, llarga, llarga!

    ResponElimina
  2. Un altre il·luminat. Convertir lo riu en un seguit de pantans.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta