14 de maig del 2012

Tortosa concerta un crèdit de més de 12,6 milions per pagar els proveïdors

L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dilluns al vespre, durant un ple extraordinari, la concertació d'una operació de crèdit a llarg termini per valor de més de 12,6 milions d'euros, el qual permetrà que la capital del Baix Ebre puga fer front al pagament de les factures pendents amb els seus proveïdors. L'acord s'ha adoptat amb els vots favorables dels 12 regidors de CiU, al govern municipal, i l'abstenció dels nou regidors restants. De fet, aquest préstec i el pla d'ajustament al qual està vinculat formen part del mecanisme de pagament i cancel·lació de deutes amb els proveïdors dels ajuntaments, previst en el Reial Decret 4/2012. El mes de març passat, Tortosa va reconèixer un deute de 13 milions d'euros amb els seus proveïdors, però ja va anunciar que potser el crèdit que demanaria seria inferior, ja que confiava en rebre aportacions pendents de les administracions superiors. De fet, els drets reconeguts pendents de pagar per part de tercers ascendia a més de 14,1 milions d'euros. Una situació que constatva que la quantitat que el consistori tenia pendent de pagament era, en realitat, inferior a la que tenia pendent de cobrar.

El Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques va avalar el pla d'ajustament, aprovat durant un altre ple el passat 30 de març. En aquest sentit, el pla fixa les mesures d'estalvi necessàries per fer front al crèdit a deu anys que s'ha aprovat aquest dilluns. Es tracta, segons l'alcalde, de "mesures restrictives en tots els àmbits, que han de permetre reduir la despesa d'una manera important en els propers anys". Tanmateix, el govern municipal ja va avançar-se a aquest escenari i, en el pressupost de 2012, ja figura el gruix més important dels ajustos. La resta s'incorporarà en els propers tres exercicis. Finalment, Ferran Bel ha assegurat que a finals de mandat la xifra d'endeutament municipal serà inferior a la que ell va heretar com a alcalde l'any 2007.

5 comentaris:

  1. Això se'n diu mala gestió econòmica del municipi o per ser més col•loquials: “despilfarro”. Sort que l'Estat avançarà els diners per a que aquests proveïdors i pimes, que no tenen cap culpa d'aquesta mala gestió, vegin els diners que se'ls hi deuen. Però compte! Ara si despilfarres ho pagaràs, i fins i tot ho pots pagar amb la presó. Endeutar el futur de les generacions futures sense cap mesura (véase el Ayuntamiento de Pioz -Guadalajara-) havia de ser delicte...

    ResponElimina
  2. No serè jo el que defensi l'endeutament desaforat dels municipis, però tu vas i sense parar-te un moment a calcular, t'ho creus. Com pot ser que un deute de 16 milions d'euros costi amortitzar 7.000 anys ? estem parlant d'amortitzar 2.300 € l'any.

    ResponElimina
  3. Respecte a l'avançament de l'estat, hi ha qui pensa que tot plegat no és res més que un negoci rodo per als bancs.

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. ¬¬ Si me dixes de mencionar en cadascun dels teus comentaris, almenys per una setmana, et guanyaràs el meu respecte...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta